Yüzüne 8 cm İnşaat Demiri Saplanan Hasta Başarılı Bir Operasyonla Sağlığına Kavuştu

Giresun’da çalıştığı inşaatta yüzüne demir saplanarak ölümden dönen hastanın sağlık durumu hakkında açıklama yapan Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, “Hastamızın yüzüne giren demir yarım santim daha yukarıda olsaydı görme azlığından hiç görememeye kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Nörolojik problemler yaşayıp yürüyememesi, konuşamaması gibi durumlar dahi söz konusu olabilirdi.” dedi.

Giresun’da çalıştığı inşaatta yüzüne demir saplanan üç çocuk babası otuz dokuz yaşındaki Celal Sayar ölümden döndü. Giresun’dan acil bir şekilde Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Celal Sayar, Samsun
Üniversitesi Tıp Fakültesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Doğukan Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çeçen, Dr. Mustafa Taştan ve Dr. Merve Mutlu tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile sağlığına kavuştu. İki saat süren kapalı ameliyat sonunda Celal Sayar’ın yüzüne saplanan demir başarıyla çıkarıldı.

Hastamız gerçekten çok şanslı”

Normal serviste takibi yapılan Celal Sayar’ın sağlık durumu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Doğukan Özdemir, “Hastanın iş kazası neticesinde inşaat demiri gözünün altından girip burun içerisine çıkıp oradan da kafa kaidesine vurup çatlağa sebep olmuştur. Beynine veya gözüne herhangi bir giriş olmamıştır. Kafa kaidesindeki çatlaktan beyin sıvısı gelmekteydi. Giresun’dan hastanın durumu ile ilgili bize danışıldığında hastayı kabul ettik. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Hanım, Dr. Mustafa Bey ve Dr. Merve Hanım ile birlikte ameliyata aldık. Başarılı bir operasyonla demiri burun içerisinden çıkardık. Hastamızın aldığı hasar sonrasında oluşan çatlaktan beyine hava gitmişti ve bu tehlikeli bir durumdu. Ancak bu sıkıntıyı da çözüp hastamızı servise aldık. Servis takipleri de olumlu geçti. Şu aşamada o sıvı kendiliğinden kapanırsa hastamız beyin ameliyatına gerek kalmadan bu ciddiyetteki bir vakadan ucuz kurtulmuş olacak. Hastamızın yüzüne giren demir yarım santim daha yukarıda olsaydı görme azlığından hiç görememeye kadar kötü sonuçlar ortaya çıkabilirdi. Yine beynine girdiğinde nörolojik problemler yaşayıp yürüyememe, konuşamama gibi durumlar dahi söz konusu olabilirdi. Hastamız bu aşamada gerçekten çok şanslıdır, tamamen iyileşti. Bizim gözlemimiz bir ay daha devam edecek. Bu bir aylık süreçte ekstra bir problem
olmazsa hastamız normal yaşamına devam edebilecek.” diye konuştu.

“Çok dikkatli olunması gereken bir ameliyattı”

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çeçen ise, “Hastamızın  yüzüne yaklaşık 8 santimlik bir demir parçası saplanmıştı. Bu şikâyet ile tarafımıza başvurdu. Ben ve Dr. Mustafa arkadaşımız o gün beraber nöbetçiydik. Çok dikkatli olmamız gereken bir ameliyattı. Demiri endoskopik görerek burundan dikkatli bir şekilde çıkardık. Hastamız çok şanslıydı, hiçbir komplikasyon gelişmedi. Burundan bir sıvı sızıntısı olmadı. Ameliyatı güzel geçtiği için çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

 

 

01 Aralık 2022
285 kez görüntülendi
Öğrenci Destek Hattı