Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu

Anasayfa » Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu

Girişimsel Olmayan  Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başvuru Esasları;

1-    Kurumda çalışan sorumlu araştırmacı (doktor, akademisyen, doktorasını tamamlamış hemşire vb.) çalışmayı yapacağı ilgili branşın anabilim dalı başkanından gerekli izni almak üzere Etik Kurulda belirlenen formlar ile başvuruda bulunur.

2- (a) Tek merkezli çalışmalar Kurumumuzda yürütülecek ise, Kurumumuz Etik Kurul onayı alınmalıdır.

(b) Tek merkezli çalışmalar kurumumuz dışında yürütülecek ise, çalışmanın yürütüleceği kurumdan alınan idari onayın ardından etik kurula başvurulmalıdır.

3-  (a) Çok merkezli çalışmalarda, çalışmanın yürütüleceği kurum amirlerinin onaylarını takiben, tercihen çalışmanın esas yürütüleceği kurumdan Etik Kurul onayı alınmalıdır.

-Ancak, çalışmanın yürütüleceği merkezlerin herhangi birinden alınacak etik kurul onayı da yeterli olacaktır.

4-   Etik Kurul toplantılarında her raportör en fazla 2 dosya değerlendirecektir.

5-   1 etik kurul toplantısına aynı çalışmacıya ait en fazla 2 dosya değerlendirilecektir.

6-   Yüksek lisans ya da doktora eğitimi almakta olan sağlık çalışanlarının tez danışmanı il dışından olup araştırmanın verileri Samsun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden sağlanacaksa Etik Kurul Kararının Samsun Üniversitesi Girişimsel Olmayan Klinik Araştırmalar Etik Kurulu’ndan alınması gerekmektedir.

Araştırmacılar gerekli başvuru formlarını eksiksiz doldurulmak suretiyle PDF formatına çevrilmiş olarak elektronik ortamda   [email protected] adresine iletilmesi gerekmektedir. Ayrıca tüm dosyaların ıslak imzalı olarak Etik Kurul sekreterliğine (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi) teslim edilmesi gerekmektedir. Dosyaların eksik olması halinde kurul gündemine alınmayacaktır.

Kurul Formları (ORT/FRM153-ORT/FRM162) İçin Tıklayınız.

FORMLAR
1)BAŞHEKİMLİK ÖN İZİN FORMU
2)BAŞVURU DİLEKÇESİ
3)BAŞVURU FORMU