Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Anasayfa » Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Prof. Dr. Umut TUNCEL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi (1999). Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD (2006).

Araştırma Alanları: Maksillofasiyal cerrahi, rekonstrüktif ve mikrocerrahi ile yeniden doku yapım ve onarım cerrahisi, fonksiyonel estetik cerrahi. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Estetik Plastik Cerrahi Dernekleri üyesidir, yeterlilik belgesine sahiptir.

Seçilmiş Çalışmalar: Hakemli dergilerde yayımlanan 35 makalesi bulunmaktadır. Bu yayınların 29 tanesi SCI ve SCI-E kapsamında indekslenen uluslararası dergilerde yayınlanmış olup 6 tanesi SCI, SCI-E kapsamı dışında indekslenen uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmıştır. Bu yayınların 24 tanesi özgün araştırma makalesi niteliğindedir. Kalan 11 tanesi vaka taktimi veya editöre mektup şeklindedir ve bu makalelerin 25 tanesinde ilk isimdir. Ayrıca ulusal hakemli dergilerde yayınlanmış 12 adet makalesi bulunmaktadır.  Bunlara ek olarak 4 adet araştırma projesinde görev almıştır ve bunların 3 tanesinde araştırma yürütücüsü olarak çalışmıştır. Ek olarak adayın, ulusal bilimsel toplantılarda sunulmuş ve bildiri kitabında basılmış 13 adet bildirisi mevcuttur.

Tuncel U, Kurt A, Saban Y. “Dorsal Preservation Surgery: A Novel Modification for Dorsal Shaping and Hump Reduction”. Aesthet Surg J. 2022 Mar 22: sjac069. doi: 10.1093/asj/sjac069. Epub ahead of print. (SCI).

Tuncel U, Aydogdu IO, Kurt A. “Reducing Dorsal Hump Recurrence Following Push Down-Let Down Rhinoplasty”. Aesthet Surg J. 2021 Mar 12; 41 (4): 428-437. (SCI)

Tuncel U, Kurt A, Demir O. “Direct use of autologous fat graft on the treatment of lower extremity wounds”. Wound Practice and Research. 2021 Sep; 29; 4: 238-244.

Tuncel U, Aydogdu O. “The Probable Reasons for Dorsal Hump Problems following Let-Down/Push-Down Rhinoplasty and Solution Proposals”. Plast Reconstr Surg. 2019 Sep; 144 (3): 378e-385e.

Tuncel U, Kurt A, Gumus M, Aydogdu O, Güzel N, Demir O. “Preliminary results with non-centrifuged autologous fat graft and percutaneous aponeurotomy for treating Dupuytren’s disease”. Hand Surg Rehabil. 2017 Oct;36(5):350-354. (SCI)

Tuncel U, Kostakoglu N, Turan A, Çevik B, Çayli S, Demir O, Elmas C. “The Effect of Autologous Fat Graft With Different Surgical Repair Methods on Nerve Regeneration in a Rat Sciatic Nerve Defect Model.Plast Reconstr Surg. 2015 Aug 12. (SCI)

Tuncel U, Kostakoğlu N, Turan A, Markoç F, Gökçe E, Erkorkmaz U. “The use of temporalis muscle graft, fresh and cryopreserved amniotic membrane in preventing of temporomandibular joint ankylosis after discectomy in rabbits”. J Craniomaxillofac Surg. 2014; Aug 13. (SCI)

Tuncel U, Ozgenel GY. “Use of human amniotic membrane as an interpositional material in treatment of temporomandibular joint ankylosis”. J Oral Maxillofac Surg. 2011; Jun; 69 (6): e58-66. Epub 2011 Mar 27. (SCI)

Ofis: Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği, İlkadım, Samsun.

Google Akademik       YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Kerem YILMAZ

Eğitim: Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi (2014). Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi AD (2020). Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Doktor Öğretim Üyesi (2022- )

Araştırma Alanları: Maksillofasiyal cerrahi, El Cerrahisi, Konjenital yarık damak ve dudak onarım cerrahisi, Mikrocerrahi ile doku eksiklikleri onarımı, Estetik cerrahi. Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ve Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği üyesidir.

Seçilmiş Çalışmalar: Reconstruction of postburn contractures due to tandir oven (2020) Polydioxanone suture fixation for the repair of pediatric maxillofacial fractures (2020) 277 El Parmak Replantasyonu: Demografik Özellikler ve Sonuçlarımız (2020) Novel Surgical Technique for Repair of Zygomatic Fractures: Lever Techni (2019) Reconstruction of complex shallow defects of the extremities with free serratus musculofascial flap (2020) Free Muscle Sparing Vertical Rectus Abdominis Myocutaneous Flap (2019)

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik     YÖKAKADEMİK