Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

Anasayfa » Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı

Dr. Öğr. Üyesi İpek OKUTAN

Dahili Tıp Bilimleri, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi  (2010), Karadeniz Teknik Üniversitesi / Dahili Tıp Bilimleri Bölümü /Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı (2017)- Araştırma Görevlisi, SBÜ Samsun Uygulama ve Araştırma Merkezi-Doktor öğr.üyesi(2022)

Araştırma Alanları: Kas iskelet sistemi hastalarının ultrasonografik değerlendirilmesi ve ultrasonografi eşliğinde omuz eklem, faset eklem enjeksiyonu. Ankilozan spondilit hastalarında biyolojik ajanların uyku kalitesi, yaşam kalitesi, koroid tabaka kalınlığına etkileri. Diz ağrısı sebebi olarak Hoffa hastalığı. Akromegali hastalarında kıkırdak kalınlığının ultrasonografik değerlendirilmesi.

Seçilmiş Çalışmaları: Uluslararası dergilerde SCI indeks kapsamında 5 makalesi yayınlanmış olup H indeksi 2, atıf sayısı ise 39 dur. Education and Visual Information Improves Effectiveness of Ultrasound-Guided Local Injections on Shoulder Pain and Associated Anxiety Level A Randomized Controlled Study(2016). Evaluating of choroidthickness in Ankylosing spondylitis using optical coherence tomography(2015). Ultrasonographic Assessment of Soft Tissues in Patients With Acromegaly(2015). Function of the Infrapatellar Fat Pad and Advanced Hoffa’s Disease With Ossification(2014). Local steroid injection accompanied by ultrasonographic imaging in thetreatment of facet syndrome (2014)

e-posta: [email protected]

Google Akademik      YÖKAKADEMİK