Tıp Tarihi ve Etik AD

Anasayfa » Tıp Tarihi ve Etik AD

Dr. Öğr. Üyesi Yasemin KOÇER TULGAR

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Eğitim: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi (2005), İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniğinde Uzmanlık Eğitimi (2015), Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji-Dr. Öğr.Üyesi (2019)

Araştırma Alanları: Tıp Tarihi ve Tıp Etiği, Tıp Uygulamalarında Yapay Zeka Kullanımı ve Etiği

Seçilmiş Çalışmalar: Mergen M, Tulgar YK, Birtan D, Ersoy N. Hekim Gazetesi’nde Ahaliye Hıfzısıhha Dersleri (1910-1911), Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, 2022; 12 (1): 136-146

Şehiraltı M, Koçer Tulgar Y. COVID-19 pandemisinde yaşanan sorunların adalet ve özerklik kavramları açısından değerlendirilmesi. Demirhan Erdemir A, editör. COVID-19 Pandemisi ve Etik. 1. Baskı. Ankara: Türkiye Klinikleri; 2021. p.45-50.  Çakar ŞE, Ceran N, Karagöz G,Tulgar YK, Demir ZA, Kadanalı A.Is Diphtheria Booster Vaccination Still Necessary in Turkey? Mediterranean Journal of Infection Microbes and Aantimicrobials, 2018;7:27.  Tulgar YK, Cakar S, Tulgar S, Dalkilic O, Cakiroglu B, Uyanik BS. The effect of smoking on neutrophil/lymphocyte and platelet/lymphocyte ratio and platelet ındices: a retrospective study. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016 Jul;20(14):3112-8.  Furuncuoğlu Y, Tulgar S, Dogan AN, Cakar S, Tulgar YK, Cakiroglu B. How obesity affects the neutrophil/lymphocyte and platelet/lymphocyte ratio, systemic immune-inflammatory index and platelet indices: a retrospective study. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2016 Apr;20(7):1300-6.

Google Akademik     YÖKAKADEMİK