Klinik Araştırmalar Etik Kurulu (KAEK)

Anasayfa » Klinik Araştırmalar Etik Kurulu (KAEK)
Samsun Üniverstesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu (SÜKAEK)

Güncellenme Tarihi 30 Mayıs 2022

Klinik Araştırmalar Etik Kurul Başvuru Esasları

1- Kurumda çalışan sorumlu araştırmacı (akademisyen, doktor, hemşire vb.) çalışmayı yapacağı ilgili branşın anabilim dalı başkanından gerekli izni almak üzere Etik Kurulda belirlenen formlar ile başvuruda bulunur.

-Anabilim dalı başkanı çalışmayı inceledikten sonra sorumlu araştırmacıya 15 (on beş) gün içerisinde olumlu ya da olumsuz yazılı görüş bildirmek zorundadır.

-Anabilim Dalı başkanı olumlu görüş bildirdiği taktirde sorumlu araştırmacı çalışmasını yürütebilir.

-Anabilim Dalı başkanı olumsuz görüş bildirirse sorumlu araştırmacı yazılı gerekçe ile EHK’ya çalışmanın tekrar değerlendirilmesi için başvurabilir. EHK (Eğitim Hizmetleri Koordinatörlüğü) olumlu görüş bildirdiği taktirde çalışmacı çalışmayı yürütebilir. EHK olumsuz görüş bildirirse çalışmanın yürütülmesi mümkün olmayacaktır.

2- (a) Tek merkezli çalışmalar kurumumuzda yürütülecekse kurumumuz Etik Kurul onayı alınmalıdır.

(b) Tek merkezli çalışmalar kurumumuz dışında yürütülecekse çalışmanın yürütüleceği kurumdan alınan idari onayın ardından etik kurula başvurulmalıdır.

3- (a) Çok merkezli çalışmalarda çalışmanın yürütüleceği kurum amirlerinin onaylarını takiben tercihen çalışmanın esas yürütüleceği kurumdan Etik Kurul onayı alınmalıdır.

-Çalışmanın yürütüleceği merkezlerin herhangi birinden alınacak etik kurul onayı da yeterli olacaktır.

4- Hastanemizce bütçe desteği verilen çalışmalarda çalışma tamamlanana kadar her altı ayda bir ara değerlendirme raporu Etik Kurul Birimi’ne teslim edilmelidir.

5- Etik Kurul toplantılarında her raportör en fazla iki dosya değerlendirecektir.

6- Bir etik kurul toplantısında aynı çalışmacıya ait en fazla iki dosya değerlendirilecektir.

Araştırmacıların, Etik Kurul onayı alındıktan sonra (Çok Merkezli Bilimsel Araştırmalar ve Covid-19 pozitif numune talepleri hariç olmak üzere) Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden de onay alması gerekmektedir. Müdürlüğümüz Bilimsel Araştırma Değerlendirme Komisyonu Onayı için https://samsunism.saglik.gov.tr/TR-187142/ar-ge-bilimsel-arastirma-calismalari-basvuru-formlari.html adresinde bulunan evraklar doldurularak Etik Kurul onayı ile bu evraklar Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Bilimsel Araştırmalar Değerlendirme Komisyonu’na teslim edilecektir.

Başvuru sahipleri başvuru belgelerini mavi telli dosya içinde dosyalayarak çalışmanın kopyalandığı bir adet CD ile Samsun Üniversitesi Klinik Araştırmalar Etik Kurul sekretaryalığına teslim edecektir.

1) ALTI AYLIK BİLDİRİM FORMU
2)ARAŞTIRMA SONLANIM FORMU
3)BAŞHEKİMLİK ÖNİZİN FORMU
4)BAŞVURU DİLEKÇESİ
5) BAŞVURU DOSYASI KONTROL LİSTESİ
6) BAŞVURU FORMU
7) BİLGİLENDİRİLMİŞ GÖNÜLLÜ ONAM FORMU
8)BİYOLOJİK MATERYAL KULLANIM FORMU
9)BÜTÇE FORMU
10)İYİ KLİNİK UYGULAMALAR TAAHHÜTNAMESİ
11)KLİNİK SORUMLUSU BİLGİLENDİRME FORMU
12)ÖZGEÇMİŞ FORMU
13)YAYIN ETİĞİ TAAHHÜTNAMESİ
14)HELSİNKİ DEKLERASYONU

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu Üye Listesi / SAMSUN

Unvanı Adı Soyadı Uzmanlık Alanı Çalıştığı Kurum Sekretaryanın Bulunduğu İl Üyenin Çalıştığı İl Mail Adresi
1. Doç. Dr. Doğukan ÖZDEMİR Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
2. Prof. Dr. Özgür GÜNAL (Başkan) Enfeksiyon Hast ve Klinik Mikrobiyoloji Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
3. Doç. Dr. Emin DALDAL Genel Cerrahi Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
4. Doç. Dr. Mahcube ÇUBUKÇU (Başkan Yrd.) Aile Hekimliği Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
5. Doç. Dr. Mehmet KÜÇÜK Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
6. Doç. Dr. Semra EROĞLU Kadın Hastalıkları ve Doğum Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
7. Doç. Dr. Vaner KÖKSAL Beyin ve Sinir Cerrahisi Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
8. Doç. Dr. Şule ÖZDEMİR (Bildirimlerden S.) Halk Sağlığı Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
9. Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÇEÇEN Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
10. Uzman Dr. Melek BİLGİN Tıbbi Mikrobiyoloji Samsun Eğitim Araştırma Hast Samsun Samsun [email protected]
11. Avukat Sedat KAYA Avukat Samsun Üniversitesi Samsun Samsun [email protected]
12. Mühendis Caner Ali ASLAN Biyomedikal Samsun Eğitim Araştırma Hast Samsun Samsun [email protected]
13. Öğretmen Betül EROL Sınıf Öğretmeni MEB Samsun Samsun

Etik Kurul Sekreteri:

Adı Soyadı Mail Adresi Telefon No
1 Nesrin YURDAKOŞ [email protected] 7424-7412

En az 3 adet literatür eklenmelidir.