Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı

Anasayfa » Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı

Doç. Dr. Vaner KÖKSAL

Cerrahi Tıp Bilimleri, Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: 1998, KTÜ Tıp Fakültesi. 2007, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahisi

Araştırma alanları: Bir nöroşirurjen olarak beyin, omurilik ve insan vücudundaki periferik sinirlerle ilgili cerrahi tedavi gerektiren tüm patolojilere yönelik mikro-cerrahi yöntemleri kullanarak cerrahi müdahaleler yapmaktayım. Bu müdahalelerin büyük kısmını spinal cerrahi müdahaleler, tümör cerrahileri ve periferik sinir cerrahileri oluşturmaktadır. Ancak daha az sayıda karşılaşılan çocuklarda görülen hidrosefali, orta hat kapanma defektleri, chiari malformasyonu, gergin omurilik sendromu ve çocukluk çağı beyin tümörleri gibi problemlere yönelik cerrahi müdahaleler ise daha spesifik yurt dışına gitmemede vesile olan ilgi alanlarımdır.  Bu nedenle ülkemizde çalışmalarına düzenli olarak devam eden pediatrik beyin cerrahisi grubununda aktif bir üyesiyim.

Seçilmiş çalışmalar: Uluslararası dergilerde 24 makalesi ve ulusal dergilerde 30 makalesi bulunmaktadır. Uluslararası çalışmaların 16’da 1. isim yazar olup, ulusal yayınların ise 22’de 1. isimdir. Ulusal ve uluslararası klinik çalışmaların içeriği incelendiğinde; klinik gözlemsel, klinik retrospektif, klinik prospektif, ratlar üzerinde deneysel ve radyolojik görüntüler ile planlanmış anatomik çalışmaları vardır. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır; Ventriculo subgaleal shunt procedure and its long-termoutcomes in premature infants with posthemorrhagic hydrocephalus. ChildsNervSyst. 2010. Effect of inner membrane tearing in the treatment of adult chronic subdural hematoma: a comparative study. NeurolMedChir (Tokyo). 2014. A calvarial acute subdural hematoma migrating into the spinal canal in a young male.Am J EmergMed. 2015. Team Coordination on theTreatment of CerebrovascularDiseases at Kohnan Hospital in Japan andItsFuture in Turkey: Case PresentationsandReview of theLiterature. Türk Nöroşirurji Dergisi, 2014. The Results of Encephalo-Myo-Synangiosis Surgery in a Child with Moyamoya Disease: Case Report and Literature Review. Türk Nöroşirurji Dergisi, 2015. Which should be appropriate surgical treatment for subtentorial epidural empyema? Burr-hole evacuation versus decompressive craniectomy: Review of the literature with a case report.Asian J Neurosurg. 2016. Split Rib CranioplastyforFrontalOsteoma: A Case Report andReview of theLiterature. Iran RedCrescentMed J. 2016. Unexpected Rupture of a Giant Lobulated Thrombotic Middle Cerebral Artery Aneurysm and Emergency Surgical Treatment With Thrombectomy: A Case Report and Review of the Literature. Iran RedCrescentMed J. 2016. Controversies in the differential diagnosis of Brown-Sequard syndrome due to cervical spinal disease from stroke: A case series.Turk J EmergMed. 2017. Micro surgery versus Medical Treatment for Neuropathic Pain Caused by Foraminal Extraforaminal Lumbar Disc Herniation: An Observational Study. TurkishNeurosurgery, 2019. Less use of bipolar cautery can prevent post-laminectomy epidural fibrosis: An experimental study in rats. Turkish neurosurgery. 2019. Cervical Rib Which Resembles Original Thoracic Rib Presenting with Thoracic Outlet Syndrome (TOS): Literature Review with a Case Report. International Journal of Morphology, 2019. Is there effect of intervertebral disc herniation on thelumbarspine in earlyperiod? A morpho metric and stereological study. Int. j. Morphol. 2020. Surgical Treatment of a Child With Acute Cortical Blindness Caused by Depressed Skull Fracture. Journal of CraniofacialSurgery, 2020. Incidental Findings on Computed Tomography of patients with mild head trauma in the Emergency Department. ClinicalStudy. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Tıp Dergisi, 2020.

Ofis: Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir cerrahisi kliniği, İlkadım, Samsun.

e-posta: [email protected],    [email protected]

Google Akademik   YÖKAKADEMİK

 


Dr. Öğr. Üyesi  Cem DEMİREL 

Cerrahi Tıp Bilimleri, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi.

Eğitim: 1999 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2013 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı.

Araştırma alanları: Beyin, spinal kord ve periferik sinirlere yönelik mikrocerrahi tedavi yaklaşımları ve noninvaziv girişimsel işlemler ile ilgilenmektedir. Üyesi olduğu Türk Nöroşirürji Derneği’nin  temel nöroşirürji kurslarını  tamamlayarak, spinal ve periferik sinir cerrahisi   alanında bir çok kursa  katıldı. Subaraknoid kanama sonrası görülen  vazospazmın önlenmesine yönelik tedavi yöntemleri, spinal  epidural fibrozisin  önlenmesine yönelik tedavi yaklaşımları ve spinal algolojik girişimsel işlemler özel araştırma alanlarını oluşturmaktadır.

Seçilmiş çalışmalar: Subrakanoid kanama sonrası vazospazmın engellenmesine yönelik topikal leptin uygulanması konulu tezi projelendirerek yazmıştır. Bu projesiyle Türk Nöroşirürji Derneği 27. Ulusal Bilimsel Kongresinde yılın bildirileri  ödülünü almıştır. Uluslararası dergilerde yayınlanmış  3, ulusal dergilerde yayınlanmış 3 adet özgün makalesi , uluslararası ve ulusal toplantılarda basılmış 15 adet bildirisi bulunmaktadır. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır.

The histopathological and steorological assesment of the effect of topically administered leptin on cerebral vasospasm in an experimental subarachnoid hemorrhage model.  Turk. J. Med. Sci. (2017).

Analyzing the blood-stemming effect of Ankaferd Blood Stopper in medulla spinalis surgery. Turk. J. Med. Sci. (2020).

The Preventive Effect of Curcumin on the Experimental Rat Epidural Fibrosis Model. World. Neurosurg. (2021).

Retrospective clinical evaluation of patients undergoing surgery for acute epidural hematoma. J. Exp. Clin. Med. (2021).

 

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlkadım, SAMSUN.

e-posta: [email protected]     [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00 /4200

Google Akademik    YÖKAKADEMİK

Öğrenci Destek Hattı