Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Anasayfa » Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Doç. Dr. Ömer BOZDUMAN

Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: 2008 Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi. 2016 Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji.

Araştırma Alanları: Omurga cerrahisi, travma, artroskopi, eklem protez cerrahisi. Çocuklarda görülen skolyoz, kifoz gibi omurga deformiteleri konservatif ve cerrahi tedavisi, yetişkinlerde omurgada dar kanal, omurga kırığı, omurga tümörleri ve deformiteleri cerrahisi. EuroSpine sertifikası, Türk Omurga Derneği Omurga Cerrahisi Yeterlilik sertifikası ve TOTEK Board sertifikası sahibiyim. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği üyesiyim.

Seçilmiş Çalışmalar: Başlıca çalışmalar ; Assesment of Correlation Between Global Sagittal Axis and Clinical Scores in Spinal Deformity Patients. Journal of Turkish Spinal Surgery (2018), Long-term Results of Chronic Achilles Tendon Ruptures Repaired With V-Y Tendon Plasty and Fascia Turndown. Foot Ankle International,(2015), Prevelance of flatfoot in secondary school students and its relationship with obesity. Medicine Science International Medical Journal , (2020), Can primary insert be used in revision knee prosthesis? Medicine Science (2021), Alzheimer Hastalıgı Kalça Kırıgında Bes Yıllık Mortaliteyi Etkileyen Önemli Bir Risk Faktörü Müdür? Is Alzheimer’s Disease An Important Risk Factor Affecting Five-Year Mortality in Hip Fracture? Aydın Tıp Fakültesi Dergisi (2021), Can primary insert be used in revision knee prosthesis? Medicine Science (2021), Anthropometric evaluation of ratio between extremity length and body length in basketball player adolescents. Pedagogy of Physical Culture and Sports, (2020)

Ofis: Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği, İlkadım, Samsun.

e-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik       YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Alparslan YURTBAY

Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim DalıSamsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: 2007 – 2014 Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi (İngilizce), 2015 – 2020 Ondokuz Mayıs Üniversitesi / Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı (Araştırma Görevlisi)

Araştırma Alanları:

• Kemik ve Yumuşak Doku Tümörleri (Başlıca İlgi Alanı)
  • Ortobiyolojik Tedaviler
  • Travma Cerrahisi
  • Pediatrik Ortopedi

Seçilmiş Çalışmalar:

• Yurtbay A, Say F, Çinka H, Ersoy A. Multiple platelet-rich plasma injections are superior to single PRP injections or saline in osteoarthritis of the knee: the 2-year results of a randomized, double-blind, placebo-controlled clinical trial. Arch Orthop Trauma Surg. 2021 Oct 27. doi: 10.1007/s00402-021-04230-2.
  • Ozturk M, Yurtbay A, Keskin D, Polat AV, Selcuk MB. Subperiosteal hemorrhage due to a distal femoral physeal fracture in a neonate. North Clin Istanb. 2018 Aug 8;6(3):312-314. doi: 10.14744/nci.2018.26566.
  • Coşkun H, Yurtbay A, Say F (April 26, 2022) Platelet Rich Plasma Versus Autologous Conditioned Serum in Osteoarthritis of the Knee: Clinical Results of a Five-Year Retrospective Study. Cureus 14(4): e24500. doi: 10.7759/cureus.24500
  • Karadeniz S, Yurtbay A, Albayrak B, et al. (June 02, 2022) A Study to Determine the Incidence and Distribution Patterns of Foot and Ankle Tumors in Bone and Soft Tissue. Cureus 14(6): e25598. doi:10.7759/cureus.25598
  • COŞKUN, S., Çinka, H., Büyükceran, İ., ŞAHİNER, G., Yurtbay, A., Erdoğan, F., & Pişkin, A. An evaluation of orthopaedic trauma patients presenting at the emergency department during lockdown in the COVID-19 pandemic. Journal of Health Sciences and Medicine, 5(1), 79-83. doi: 32322/jhsm.1008433
  • 9-14 Kasım 2021 tarihinde gerçekleşen 30. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi’nde verilen 2021 yılı Prof. Dr. Münir Ahmet SARPYENER En iyi Uzmanlık Tezi İkincilik Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.

Ofis: Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı, İlkadım, Samsun.

e-posta: [email protected]

Google Akademik.  YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Emin OKUTAN

Eğitim: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi(Lisans Eğitimi, 2014), Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı (Tıpta Uzmanlık Eğitimi, 2020)