Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Anasayfa » Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Doç. Dr. Doğukan ÖZDEMİR
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Abant İzzet Baysal Üniv.(2005), Recep Tayyip Erdoğan Üniv/Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/ KBB ABD- Araştırma Görevlisi(2012), SBÜ Samsun Uygulama ve Arştırma Merkezi-Uzman Doktor(2016), SBÜ Samsun Uygulama ve Arştırma Merkezi-Doktor öğr.üyesi(2018). Samsun Üniversitesi KBB Doçenti (2021).
Araştırma Alanları: Endoskopik kulak cerrahi yaklaşımları ve endoskopik sinüs cerrahi uygulamaları, tükrük bezi tümörlerinde cerrahi yaklaşımlar, paranazal sinüs tümörleri cerrahisi, endoskopik kulak zarı onarım teknikleri , endoskopik ve minimal invaziv yaklaşımlar, timpanik membran onarımı ile ilgili güncel ve yeni teknikler, çocukluk çağı zar onarımları. Ototoksisite , miringoskleroz ile ilgili araştırmalar yer almaktadır. KBB ve BBC Yeterlilik Belgesi almıştır. Türk KBB BBC Derneği Otoloji ve Nörootoloji Okulu ve Türk KBB BBC Derneği Rinoloji- Rinoplasti- Alerji ve Uyku Okulu’ nu tamamlamıştır.

Seçilmiş Çalışmaları: Uluslararası 27 adet eseri, ulusal 14 adet eseri bulunmaktadır. Çay üzümü ekstresinin sisplatin ototoksisitesi üzerine koruyucu etkisi adlı tıpta uzmanlık tezini projelendirerek yazmıştır. Uluslararası eserleri SCI/E dergilerde yer alan özgün makale, vaka takdimi, kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal eserleri ÜAK/ TR dizininde yer alan özgün makale ve vaka takdiminden oluşmaktadır. Başlıca eserleri; Endoscopic butterfly inlay myringoplasty: new technique extended perichondrium butterfly(2020). The Economic Burden of Vertigo: Results From the Hospitalized and Outpatients(2020). Outcomes of endoscopic transcanal type 1 cartilage tympanoplasty(2019). The effect of rosmarinic acid on the prevention of myringosclerosis(2019). Vestibular Evoked Myogenic Potentials in Patients With Low Vitamin B12 Levels(2019). Radiological anatomy of superior semicircular canal and relationship to superior petrosal sinus: A study of computerized tomography(2019).Ayrıca uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş sözlü sunumları, poster bildirileri ve konuşmaları mevcuttur.

e-posta: [email protected]
Tel: +90 (362) 311 15 00
Google Akademik      YÖKAKADEMİK

Doç. Dr. Asude ÜNAL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniveristesi Tıp Fakültesi (2000), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanlık Eğitimi (2005)

Araştırma Alanları: Baş boyun cerrahisi, KBB onkolojik cerrahileri, timpanoplasti ve mastoidektomi, pediatrik otolaringoloji, septum cerrahisi

Seçilmiş Çalışmalar: “Esbiothrin İçeren Sinek Kovucu Likitlerin Sıçan Burun Mukozasına Etkilerinin Deneysel Olarak Araştırılması” (2005) konulu tıpta uzmanlık tezini yazmıştır. “Retrospective analysis of the result of parotid surgery performed by the same surgeon” (2017), “What had changed in patient incoming to ear, nose and throat policlinics during COVID-19 Pandemic? ” (2023), “Investigation of the relationship between anosmia in patients with COVID-19 and allergic rhinitis and eosinophil levels” (2023), “Promoting gender diversity in the editorial boards of major otorhinolaryngology journals: A call for inclusion and equal representation” (2023), “Retrospective study on hospitalized patients with epistaxis: Insights and implications” (2023), “The assessment of patient-controlled analgesia with tramadol in adult tonsillectomy” (2023) makalelerinden bazılarıdır.

E-posta:   [email protected]

Google AKADEMİK     YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÇEÇEN

Eğitim: Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi (2004-2010), Harran Devlet Hastanesi Acil Servis Pratisyen Hekim (2010-2011), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Asistanlığı (2011-2016), Terme Devlet hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2017), Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2017-2018), Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2018-2021)
Araştırma Alanları: Ani işitme kaybı tanı ve tedavisi ile prognozu etkileyen faktörler, Ani işitme kaybında intratimpanik tedaviler, Tinnitus güncel tanı ve tedavi yöntemleri ile prognozu etkileyen faktörler, Septorinoplasti operasyonu geçiren hastalarda postoperatif ağrı, Pediatrik kulak burun boğaz hastalıkları. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında COVID-19 geçiren hastalarda nazal fizyolojinin değerlendirilmesi ve nazal semptomların sıklığı, COVID-19 geçiren hastalarda ses analizi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmaları: “Tek taraflı labirentektomi sonrası koenzim Q10’ un vestibüler rehabilitasyon sürecine etkisi” (2016) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Belgesini (2019) almaya hak kazandı. Kulak Burun Boğaz Okullarının Otoloji ve Nörootoloji Okulu eğitimine katıldı (2020). “Tükrük bezi tümörlerinde nötrofil lenfosit oranı ve platelet lenfosit oranı” (2019), “Laringeal skuamöz hücreli karsinomda insan papilloma virüsünün sıklığı” (2019), “Arteriyel Stifness Parametreleri ile Tinnitus Arasında Bir İlişki Var mı? ” (2020), “Ani Sensörinöral İşitme Kaybında İnflamatuar Hücre Değerlerinin Prognostik Değeri ve Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Etkisi” (2020) makalelerinden bazılarıdır. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

e-posta:  [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00