Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

Anasayfa » Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

Doç. Dr. Semra EROĞLU

Cerrahi Tıp Bilimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Gazi Üniversitesi (2001-2007), Ankara Dr. Zekai TahirBurak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi /Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/ Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD- Asistan Doktor (2007-2013), Çorum Osmancık Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Doktor (2013-2015), Karabük Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD- Dr. Öğretim Üyesi (2015-2018), Başkent Üniversitesi Konya Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği- Dr. Öğretim Üyesi (2018-2021).

Araştırma Alanları: Erken gebelik kaybını etkileyen faktörler, Polikistikoversendromunu etkileyen faktörler ve tıbbi tedavisi, gebelik sonrası ve menopoz dönemindeki osteoporoz yaklaşımı ve tedavisi,  akut vajinal kanamalarda endoskopik uterin cerrahi yaklaşımları. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasındakozmetik jinekolojik operasyonlar ve rekonstrüktif cerrahi ve cinsel fonksiyon bozukluklarına yaklaşım ve tedavisi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmaları: “Preeklampsi Tanılı Gebelerin Perinatal Sonuçları: Bir Tersiyer Referans Merkezinin Deneyimleri” (2013) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. jinekolojidelaparoskopik cerrahi (2016) ve Jinekolojik Kozmetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kurslarına katıldı (2018). Uluslararası eserleri SCI/E dergilerde yer alan özgün makalelerdirve kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal eserleri ÜAK/ TR dizininde yer alan özgün makalerdenoluşmaktadır. Başlıca eserleri; Serum andplacentalperiostinlevels in womenwithearlypregnancyloss(2020). Awareness, knowledgeand risk factors of Toxoplasmagondiiinfectionamongpregnantwomen in the Western Black Searegion of Turkey (2020). Is the presence of Demodexfolliculorumincreasedwithimpairedglucoseregulation in polycysticovarysyndrome? (2019). Evaluation of bone mineral densityanditsassociatedfactors in postpartumwomen(2019). Platelet/lymphocyteratio is an independentpredictorforosteoporosis(2019). Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

e-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik     YÖKAKADEMİK

Doç. Dr. Canan SOYER ÇALIŞKAN

Eğitimi: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi (1998), Kırıkkale üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı (2004). İşyeri Hekimliği Sertifikası (1999),  Laparaskopi Sertifikası (2006),  25 th European Congress EFC-Colposcopy Master Class (2013),  European Urogynaecological Association Annual Congress (2019). Laparaskopik ve Histeroskopik Cerrahi Kursu (2018).

Araştırma Alanı:  İnfertilite, ürojinekolojik tedaviler,  riskli gebelikler, tekrarlayan düşükler, dış gebelikler, osteoporoz, menopoz ve endokrinolojik kadın problemleri, adelosan gebelikler, genital mikrobiyata çalışmaları, oosit maturasyon ve invitro fertilizasyon ile ilgili çalışmalar.

Seçilmiş Çalışmalar: Zonulin as a potential biomarker for diminished ovarian reserve:A prospective study (2023), Perinatal and neonatal outcomes of adolescent (2023), Unraveling the Puzzle: OOcyte Maturation Abnormalities (OMAS) (2022), Assessment of vaginal and endometrial microbiota by real time PCR in women with unexplained infertility (2022), Derangements of vaginal and cervikal canal microbiota determined with real time PCR in women with recurrent miscarriages (2022), The Role of Delivery Route on Colostrum Melatonin and Serum IL6 Levels :A Prospective Controlled Study (2021),Serum Melatonin as a Biomarker for Assessment of Late-term and Postterm Pregnancies in Women without Spontaneous Onset of Labor (2021), Is Afamin a potential early biomarker for Morbidly adherent placenta and cesarean section methods. A retrospective comparative multicentric study on two different skin and uterine incision (2021), Predictive value of early second trimester maternal serum cyclophilin A concentrations in women complicated with preeclampsia: a preliminary case-control study (2020), The Role of Melatonin IL-8 and IL-10 in Intrahepatic Cholestasis of Pregnancy (2020), Predictors of adverse perinatal outcomes in intrahepatic cholestasis of pregnancy (2019) Endometrial pipelle scratching may decrease abortion rates rather than increasing pregnancy rates in intrauterine insemination cycles (2018), Analysis of Heavy  Metals in the Endometrial Tissue Using Electron Microscope. (2007), Asseassment of DNA Damage in Postmenopausal Women Under Osteoporosis Therapy (2006), Examination of Rescue Effects of Folic Acid on Derangement of the Tubo-ovarian Ultrastructural Architecture Caused by Methotrexate (2006)

e-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik   YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Sakine Merve AYDIN

Araştırma Alanları: Düşük tehdidine sebep olan faktörler. Gebeliğin hipertansif hastalıkları, gestasyonel diyabet, dekolman plasenta, preterm eylem, intrauterin gelişme geriliği vs. etiyolojisi. Anormal uterin kanama sınıflandırılması. Normal doğum. Doğum indüksiyon ajanları. Postpartum kanama tanı ve tedavisi.

Seçilmiş Çalışmalar: ‘Abortus İmminens Olan Gebelerde Serum Prokalsitonin, Nötrofil-Trombosit ve Lenfosit-Trombosit Oranlarının Değerlendirilmesi’ (2021) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. ‘Evaluation of inflammatory markers in threatened abortions and spontaneous abortions’ (2022).‘Evaluation of the effect of dinoprostone vaginal ovule for cervical maturation and labor induction in term pregnancies on the duration of the third stage of labor and amount of postpartum bleeding’ (2023).

‘Heavy Menstrual Bleeding,Management and Pictorial Bleeding Assesment Chart’(2023).

E-posta: [email protected]

Google Akademik       YÖKAKADEMİK