KVC Anabilim Dalı’ndan Tıp Literatüründe Nadir Görülen Vakaya Başarılı Ameliyat

Fakültemiz ve Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerimiz başarılı bir açık kalp ameliyatı gerçekleştirdi.
Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç hasta, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran öğretim üyelerimiz,  erken teşhisin önemine de dikkat çekti. Tüm tıbbi değerlendirilmeleri yapılan,  hasta Resul Con’a , Kalp ve Damar Cerrahları Dr. Öğretim Üyesi İlker Hasan Karal, Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ereren, Dr. Öğr. Üyesi Aşkın Kılıç ve Asistan Dr. İlayda Danışmaz tarafından yaklaşık 9 saat süren bir açık kalp ameliyatı yapıldı. Ameliyat başarılı geçti ve hasta hayata tutundu.
Başarılı bir açık kalp ameliyatını, tek kesi ve tek seansta, nadir görülen bir vaka özelinde gerçekleştiren bölüm hocalarımıza teşekkür eder, hastamıza şifa dileriz.
18 Mart 2024
138 kez görüntülendi