Fakültemiz Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Akademik Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Samsun Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zülfinaz Betül Çelik, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Atilla, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkan Prof. Dr. Özgür Günal, Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Uydu, Birim Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Doğukan Özdemir ve akademisyenler katıldı.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın kurul toplantısında yaptığı konuşmada 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılının Samsun Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Aydın, Tıp Fakültesinin çok yeni bir fakültesi olmasına karşın kaydettiği önemli ilerlemeleri, başarıları ile fakültenin akademik ve idari kadrosunun genişletilmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve bilimsel yayınların artışı gibi konuları vurgulayarak bu başarıların, kurumun dinamizmi ve gelişime açık yapısını yansıttığını belirtti.

Geleceğe yönelik planlar ve vizyonlar hakkında da bilgi veren Rektör Aydın, Morfoloji Binasının inşası ve Samsun Şehir Hastanesine taşınma gibi önemli adımların fakültenin altyapısını güçlendireceğini ve eğitim ile araştırma faaliyetlerine daha elverişli bir ortam sağlayacağını ifade etti. Rektör Aydın, akademik personelin araştırma ve yayın faaliyetlerini artırma, disiplinler arası işbirliğini teşvik etme ve tıp teknolojileri alanında yenilikçi çalışmalara yönelme önerileri ile fakültenin bilimsel katkısının ve topluma hizmetinin artırılması gerektiğini de vurguladı.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin topluma katkısının artırılması için akademik personelden daha fazla araştırma ve dış destekli projeler beklediğini dile getiren Rektör Aydın, bu çabaların, Fakültenin bilim ve sağlık alanındaki liderliğini pekiştireceğine işaret ederek akademik personeli bu yönde harekete geçmeye teşvik etti.

Toplantıda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Tıp Fakültesinin kurumsallaşma sürecini, gelecek döneme ilişkin mevcut durumun ele alındığı yeni stratejilerin belirlendiği ve bunlarla ilgili istatistiklerin yer aldığı bir ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi. Dekan Kariptaş sunumunda, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren kat ettiği gelişim yolculuğu ve geleceğe yönelik planlarına dair şu ana başlıkları ele aldı:

Fakültenin Kuruluşu ve Amacı: Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin, 31 Ağustos 2020 tarihinde kurulduğunu ve sağlık ile eğitim alanındaki ihtiyaçlara yanıt vermek üzere planlandığını vurguladı. Fakültenin temel amacının, kaliteli eğitim ve araştırma faaliyetleri ile yetkin tıp profesyonelleri yetiştirmek olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile İş Birliği: Dekan Kariptaş, 17 Mart 2021 tarihinde Samsun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü”nün önemine değindi. Bu protokol sayesinde, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Fakültenin eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerinde kullanıma açıldığını ve bu iş birliğinin öğrenciler ile öğretim üyelerine teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunduğunu açıkladı.

Öğrenci Alımı ve Eğitim Programları: Dekan, 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibarıyla Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) onayı ile öğrenci alımına başlandığını ve bu sürecin fakültenin eğitim kalitesi ve potansiyeline dair önemli bir adım olduğunu ifade etti. Eğitim programlarının, öğrencilere tıp biliminin temel prensipleri, pratik uygulamaları ve güncel araştırmaları kapsamlı bir şekilde sunduğunu, ayrıca temel tıbbi becerilerin yanı sıra eleştirel düşünme ve sürekli öğrenme alışkanlıkları kazandırmayı hedeflediğini belirtti.

Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri: Dekan Kariptaş, fakültenin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem verdiğini, bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi ve desteklenmesi için çeşitli programlar ve imkanlar sunduğunu anlattı. Bu çerçevede, öğrencilerin ve akademisyenlerin katılabileceği projeler, ulusal ve uluslararası araştırma grupları ile iş birlikleri ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesi için gerekli kaynakların sağlandığını dile getirdi.

Toplumsal Katkı ve Sosyal Sorumluluk Projeleri: Fakültenin, toplumsal katkı ve sosyal sorumluluk projelerine de büyük önem verdiğini vurgulayan Dekan Kariptaş öğrenci ve öğretim üyelerinin toplum sağlığının iyileştirilmesine yönelik çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlediğini, sağlık bilinci ve erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Eğitim Kalitesinin Sürekli İyileştirilmesi: Dekan Kariptaş, Fakültenin geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmek için gerekli tüm imkanları sunduğunu ve öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimlerini desteklemek amacıyla eğitim kalitesini sürekli olarak yükseltmeye çalıştığını belirtti.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısında Cerrahi Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Atilla, Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Günal ve Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Uydu, Kurum Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Doğukan Özdemir, kendi bölümlerindeki güncel çalışmalar, araştırma projeleri ve eğitim süreçlerine dair önemli bilgileri paylaşarak, Fakültenin multidisipliner yapısını ve akademik çeşitliliğini vurguladılar.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

01 Mart 2024
278 kez görüntülendi