Prof. Dr. Osman Can YONTAR

Anasayfa » Prof. Dr. Osman Can YONTAR

Prof. Dr. Osman Can YONTAR

Dahili Tıp Bilimleri, Kardiyoloji Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim Bilgileri; 1979 Samsun doğumlu olup, 2003 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Faküktesi’nden mezun olmuştur. Kardiyoloji ihtisasını 2009 yılında Cumhuriyet ÜniversitesiTıp Fakültesi Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. 2015 yılında Kardiyoloji Doçenti ünvanını almıştır. 2016 yılından bu yana Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmaktadır. 04.11.2022 tarihinde Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’na Profesör Doktor olarak atanmıştır.

Araştırma alanları: Türk Kardiyoloji Derneği, Europran Heart Rhythm Association (EHRA), Asian Heart Rhythm Association (AHRA) kuruluşlarına üyedir. Ritim bozuklukları, kardiyak elektrofizyoloji, kompleks haritalama sistemleri ve ablasyon tedavisi özel ilgi alanlarıdır. 2021 yılından itibaren çalışmakta olduğu Elektrofizyoloji Laboratuvarı uluslararası kuruluşlarca Mükemmelliyet Merkezi olarak kabul edilmiştir. Ayrıca kompleks koroner girişimler, kalp pili ve ICD implantasyonu, kardiyak resenkronizasyon tedavisi alanında ciddi tecrübe sahibidir.

Seçilmiş çalışmaları: SCI ve SCI-expanded kapsamındaki hakemli dergilerde 55 araştırma eseri, ulusal hakemli dergilerde 27 araştırma eseri yanında kitap bölümleri ve ulusal/uluslararası sözlü bildirileri ve poster sunumları mevcuttur. Başlıca çalışmaları; “Yontar OC, Aksan G, Yanık A. Assessment of P- to delta-wave interval and its relationship with accessory pathway properties in patients with pre-excitation. Cardiovasc J Afr. 2021;32(6):292-296.

doi: 10.5830/CVJA-2020-057”, “Yontar OC, Gorenek B. Subclinical Atrial Fibrillation: Symptoms, Detection and Anticoagulation. Am J Cardiol. 2021 Jun 15;149:156-157”, “Yontar OC, Yilmaz MB, Yalta K, Tandogan I. Efficacy of levosimendan in patients with chronic heart failure: Does rhythm matter? Anadolu Kardiyol Derg

. 2010 Aug;10(4):310-6.”.

e-posta: [email protected]