Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Anasayfa » Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı

Doç. Dr. Doğukan ÖZDEMİR
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Abant İzzet Baysal Üniversitesi (2005). Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi/Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/KBB ABD-Araştırma Görevlisi (2012). SBÜ Samsun Uygulama ve Araştırma Merkezi-Uzman Doktor (2016). SBÜ Samsun Uygulama ve Araştırma Merkezi-Doktor Öğr. Üyesi (2018). Samsun Üniversitesi KBB Doçenti (2021).
Araştırma Alanları: Endoskopik kulak cerrahi yaklaşımları ve endoskopik sinüs cerrahi uygulamaları, tükrük bezi tümörlerinde cerrahi yaklaşımlar, paranazal sinüs tümörleri cerrahisi, endoskopik kulak zarı onarım teknikleri, endoskopik ve minimal invaziv yaklaşımlar, timpanik membran onarımı ile ilgili güncel ve yeni teknikler, çocukluk çağı zar onarımları. Ototoksisite, miringoskleroz ile ilgili araştırmalar yer almaktadır. KBB ve BBC Yeterlilik Belgesi almıştır. Türk KBB BBC Derneği Otoloji ve Nörootoloji Okulu ve Türk KBB BBC Derneği Rinoloji-Rinoplasti- Alerji ve Uyku Okulunu tamamlamıştır.

Seçilmiş Çalışmalar: Uluslararası 27, ulusal 14 adet eseri bulunmaktadır. “Çay üzümü Ekstresinin Sisplatin Ototoksisitesi Üzerine Koruyucu Etkisi” adlı tıpta uzmanlık tezini projelendirerek yazmıştır. Uluslararası eserleri SCI/E dergilerde yer alan özgün makale, vaka takdimi, kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal eserleri ÜAK/TR dizininde yer alan özgün makale ve vaka takdiminden oluşmaktadır. Başlıca eserleri: “Endoscopic butterfly inlay myringoplasty: new technique extended perichondrium butterfly” (2020). “The Economic Burden of Vertigo: Results From the Hospitalized and Outpatients” (2020). “Outcomes of endoscopic transcanal type 1 cartilage tympanoplasty” (2019). “The effect of rosmarinic acid on the prevention of myringosclerosis” (2019). “Vestibular Evoked Myogenic Potentials in Patients With Low Vitamin B12 Levels” (2019). “Radiological anatomy of superior semicircular canal and relationship to superior petrosal sinus: A study of computerized tomography” (2019). Ayrıca uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş sözlü sunumları, poster bildirileri ve konuşmaları mevcuttur.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta: [email protected]
Tel: +90 (362) 311 15 00
Google Akademik      YÖKAKADEMİK

 


Dr. Öğr. Üyesi Ayşe ÇEÇEN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi (2004-2010), Harran Devlet Hastanesi Acil Servis Pratisyen Hekim (2010-2011), Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Asistanlığı (2011-2016), Terme Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2017), Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2017-2018), Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2018-2021).
Araştırma Alanları: Ani işitme kaybı tanı ve tedavisi ile prognozu etkileyen faktörler, ani işitme kaybında intratimpanik tedaviler, tinnitus güncel tanı ve tedavi yöntemleri ile prognozu etkileyen faktörler, septorinoplasti operasyonu geçiren hastalarda postoperatif ağrı, pediatrik kulak burun boğaz hastalıkları. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında COVID-19 geçiren hastalarda nazal fizyolojinin değerlendirilmesi ve nazal semptomların sıklığı, COVID-19 geçiren hastalarda ses analizi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Tek taraflı labirentektomi sonrası koenzim Q10’ un vestibüler rehabilitasyon sürecine etkisi” (2016) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Yeterlilik Belgesini (2019) almaya hak kazandı. Kulak Burun Boğaz Okullarının Otoloji ve Nörootoloji Okulu eğitimine katıldı (2020). “Tükrük bezi tümörlerinde nötrofil lenfosit oranı ve platelet lenfosit oranı” (2019), “Laringeal skuamöz hücreli karsinomda insan papilloma virüsünün sıklığı” (2019), “Arteriyel Stifness Parametreleri ile Tinnitus Arasında Bir İlişki Var mı?” (2020), “Ani Sensörinöral İşitme Kaybında İnflamatuar Hücre Değerlerinin Prognostik Değeri ve Kardiyovasküler Risk Faktörlerinin Etkisi” (2020) makalelerinden bazılarıdır. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

E-posta:  [email protected]

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)
Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik     YÖKAKADEMİK


Dr. Öğr. Üyesi Şeyma KAYA BAYSAL 

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Tıp Fakültesi (2006), Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi/Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/KBB ABD-Araştırma Görevlisi (2016), Ecz. M. Kazım Dinç İlçe  Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzman Hekim (2020), Samsun Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi(2022)

Araştırma Alanları: Nazal polip ve endoskopik sinüs cerrahisi uygulamaları, ototoksisite, tinnitusta prognositik faktörler, yüz plastik cerrahi uygulamaları, yüz estetiğinde minimal invazif yaklaşımlar, septorinoplasti ie ilgili güncel ve yeni teknikler ile ilgili araştırmalar yer almaktadır. Türk KBB BBC Derneği Yüz Plastik Cerrahi Okulunu tamamlamıştır. Botulinum Toksin – Dermal Dolgu Uygulamalı kursu ve Yüzde Minimal İnvazif Uygulamalar Kurslarına katılmıştır.

Seçilmiş çalışmalar: “Her Yönüyle Nazal Polip”  konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı.’ Astaksantin’in sisplatin kaynaklı ototoksisite üzerindeki koruyucu etkisi’(2021), ‘Kronik tinnituslu hastalarda D vitamin eksikliğinin rolü’(2020), ‘Erken evre larenks kanserlerinde radyoterapinin rolü’(2019) makalelerinden bazılarıdır. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta:

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik     YÖKAKADEMİK


Öğrenci Destek Hattı