Dr. Öğretim Üyesi Meltem AÇAR GÜDEK

Anasayfa » Dr. Öğretim Üyesi Meltem AÇAR GÜDEK

Dr. Öğr. Üyesi Meltem AÇAR GÜDEK

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Anatomi Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Lisans), 2020, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anatomi Anabilim Dalı (Yüksek lisans, Doktora)

Araştırma Alanları: Stereoloji: organ hacim hesaplamaları ve karşılaştırılması. Nöroanatomi; Beyin segmentasyonu, Antropometri; anatomik yapılardan cinsiyet tayini ve karşılaştırma.

Seçilmiş Çalışmalar: Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler:

Sahın B., Altunsoy E, Ozdemır F., Elfakı A., Camlıdag I., Acar Gudek M. Volume fraction of the cerebellum in Parkinson’s patients. Journal of Experimental and Clinical Medicine (2023).

Elfakı A., Tahır Osman A., Elsheıkh A., Erkan I., Acar Gudek M., Sahın B., Golpınar M.  Morphological changes of the temporal lobe structures in schizophrenia and their link to the clinical symptoms regarding the gender difference and asymmetry. Journal of Experimental and Clinical Medicine (2017).

Elfaki A., Tahir Osman A., Amira Mohamed O., Acar Gudek M., Golpınar M., Erkan I,  Sahın B. Right left and sex dependent differences of hippocampus and amygdala sizes and their relationto the clinical symptoms of schizophrenia a comparative brain segmentation study. Folia Medica Faculty Medicine Universty Saraeviensis (2016).

Acar Gudek M.,Uzun A. Anthropometric measurements of the orbital contour and canthal distance in young Turkish. Journal of the Anatomical Society of India (2014).

Uluslararası ve ulusal kongrelerde basılmış 22 bildirisi ve 3 kitap bölümü yazarlığı bulunmaktadır. Alanında 2 yüksek lisans,  2 doktora tez danışmanlığı yürütmektedir.

Ofis: Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Canik Yerleşkesi Gürgenyatak Mahallesi Merkez Sokak No:40-2/1 CANİK/SAMSUN
e-posta:
Tel: +90 (362) 313 0055