Doç. Dr. Taner AKYOL

Anasayfa » Doç. Dr. Taner AKYOL

Doç. Dr. Taner AKYOL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dâhili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları Ana bilim Dalı

Eğitim: GATA Tıp Fakültesi (1997). GATA Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanlığı (2004), GATA Haydarpaşa Eğt.Arşt. Hastanesi Gastroenteroloji Yan Dal Uzmanlığı (2009).

Araştırma Alanları: İnflamatuar barsak hastalıkları, Gastroözofagial reflü hastalığı, Prekanseröz mide lezyonları, Helikobakter pilori enfeksiyonu ve Yağlı karaciğer hastalığı araştırma alanları arasında yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Prevalence of Helicobacter pylori infection in patients with Dementia who underwent Percutaneous Endoscopic Gastrostomy (PEG) and the effect of preventive single dose ceftrixone plus pantaprazole therapy on Helicobacter pylori infection. Medical Science and Discovery, (2022).” “NLR and PLR as novel prognostic biomarkers of mucosal healing in ulcerative colitis patients treated with anti-TNF. Inflammatory Bowel Diseases, (2020).” “Evaluation of serum CXC chemokine ligand 16 (CXCL16) as a novel inflammatory biomarker or familial Mediterranean fever disease, (2021).” “Landmark reading alterations in patients with gastro-oesophageal reflux symptoms undergoing diagnostic gastroscopy, (2016)” “Serum matrix metalloproteinase-9 and tissue inhibitor of metalloproteinase-1 expression in patients with non-alcoholic fatty liver disease, (2015).” yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Tel: +90 (362) 311 15

Google Akademik       YÖKAKADEMİK