Doç. Dr. Sevda AKDENİZ

Anasayfa » Doç. Dr. Sevda AKDENİZ

Doç. Dr. Sevda AKDENİZ

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı

Eğitim: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi (1996-2002). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği (2006-2012).

Araştırma Alanları:Pediatrik anestezi, Obstetrik anestezi

Seçilmiş Çalışmaları: Uluslar arası hakemli dergilerde yayımlanmış 14 özgün makalesi bulunmaktadır. Ulusal dergilerde taranan yayınlanmış altı adet özgün makalesi bulunmaktadır.   Yazılarına SCI-E indeks dergilerde 12 adet atıfı mevcuttur. Yine SCI-E dışı dergilerde 12 adet atıfı bulunmaktadır.

Başlıca eserleri; 2000-2010 yılları arasında algoloji polikliniğine başvuran kronik ağrılı hastaların geriye dönük değerlendirilmesi (2013). The renal protective efficacy of ketamine vs. propofol vs. ketofol against renal ischemia / reperfusion injury: An experimental rat study (2022).  Effect of tocilizumab treatment for COVID-19-induced acute respiratory distress syndrome (ARDS) on renal function of patients (2022). Is Pain Perception Communicated through Mothers? Maternal Pain Catastrophizing Scores Are Associated with Children’s Postoperative Circumcision Pain (2023). A Comparison of The Effects of Pre-Emptive and Intraoperative Intravenous Acetaminophen Administration on Pain Management After Circumcision (2022).  An evaluation of spinal anesthesia results in pediatric patients undergoing pilonidal sinus surgery: A retrospective study (2023). A comparison of code blue calls in a tertiary pediatric hospital in the pre-pandemic and pandemic periods (2023). Validation of the Turkish version of the pediatric early warning score (2023).

Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

e-posta:  [email protected] , [email protected]

Tel: + 90 (362) 311 15