Dr. Öğr. Üyesi Sakine Merve AYDIN

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Sakine Merve AYDIN

Dr. Öğr. Üyesi Sakine Merve AYDIN

Araştırma Alanları: Düşük tehdidine sebep olan faktörler. Gebeliğin hipertansif hastalıkları, gestasyonel diyabet, dekolman plasenta, preterm eylem, intrauterin gelişme geriliği vs. etiyolojisi. Anormal uterin kanama sınıflandırılması. Normal doğum. Doğum indüksiyon ajanları. Postpartum kanama tanı ve tedavisi.

Seçilmiş Çalışmalar: ‘Abortus İmminens Olan Gebelerde Serum Prokalsitonin, Nötrofil-Trombosit ve Lenfosit-Trombosit Oranlarının Değerlendirilmesi’ (2021) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. ‘Evaluation of inflammatory markers in threatened abortions and spontaneous abortions’ (2022).‘Evaluation of the effect of dinoprostone vaginal ovule for cervical maturation and labor induction in term pregnancies on the duration of the third stage of labor and amount of postpartum bleeding’ (2023).

‘Heavy Menstrual Bleeding,Management and Pictorial Bleeding Assesment Chart’(2023).

Google Akademik       YÖKAKADEMİK