Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali YILMAZ

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali YILMAZ

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali YILMAZ

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğinde Tıpta Uzmanlık, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi AD Yardımcı Doçentlik, Samsun Üniversitesi Göğüs Cerrahisi AD Dr Öğr Üyesi.

Araştırma Alanları: Akciğer kanserleri, akciğerin hacim küçültücü cerrahisi, kist hidatik, Primer ve sekonder pnömotoraks, göğüs duvarı ve plevranın malign ve benign tümörleri, Ampiyem ve dekortikasyon, göğüs duvarının doğumsal anomalilerinde cerrahi olmayan yaklaşım, cerrahi travmaya bağışıklık sisteminin yanıtı..

Seçilmiş Çalışmalar: “İleri evre KHDAK olgularında eksploratris torakotomi oranını etkileyen faktörler” adlı tıpta uzmanlık tezini yazmıştır. Toplam uluslararası SCI/E dergilerde yer alan 3 özgün makale, ve 1 vaka sunumundan oluşan 4 adet araştırma yazısı vardır. Bunun yanı sıra ÜAK ve TR dizinde 4 özgün makale ve 1 olgu sunumu vardır. Novo yayıncılık tarafindan yayınlanan Cytokines and Diseases” adlı kitapta “Surgery and Cytokines” başlıklı bölümü yazmıştır. Bu çalışmalar toplam 194 atıf almıştır.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi.

E-posta:  [email protected]

Google Akademik     YÖKAKADEMİK