Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali ORUÇ

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Aile Hekimliği Anabilim Dalı

Eğitim: İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Lisans (2006). Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, İstanbul  Tıpta Uzmanlık (2012).

Araştırma alanları:  Hekimlerin iletişim becerileri, Sağlık yönetimi, Tüberküloz (TBC) Aile hekimliğinde periyodik muayene, Bağımlılık, Sigara bağımlılığı, Kumar bağımlılığı, Obezite, erişkin ve çocukluk çağı aşıları, evde sağlık hizmetlerinin organizasyonu, yenidoğan işitme tarama programları, Kupa tedavisi, HPV, Aile Planlanması, birinci basamak sağlık hizmetlerinde iş yükü, Birinci Basamakta kanser Taramaları , Gebelik Takibi, Jinekolojik Kanserler , Geriatrik bakım, akılcı ilaç kullanımı, Hasta hakları.

Seçilmiş Çalışmalar: “Bir Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Çalışan Hekimlerin İletişim Becerilerinin değerlendirilmesi” (2012) isimli tıpta uzmanlık tezini yazmıştır. “Characteristics of tuberculosis-related deaths and risk factors: a retrospective cohort study in Samsun province of Turkey”,

“Attitudes of health care professionals towards COVID-19 vaccine – a sequence from Turkey”,

“Investigation of the disease process and drug combinations in patients with suspected/confirmed COVID\u201019 using favipiravir”,

“What is the Difference of Effectiveness of Wet Cupping Therapy in Migraine Types” ,

“A comparison of the efficacy of varenicline and bupropion and an evaluation of the effect of the medications in the context of the smoking cessation programme”,

“Gambling Disorder: The Data from Samsun Province” Çalışmalarından bazılarıdır. Ayrıca uluslararası ve ulusal kongrelerde sunulmuş sözlü sunumları ve poster bildirileri mevcuttur.

Google Akademik    YÖK AKADEMİK   Research gate