Doç. Dr. Mehmet Hakan TAŞKIN

Anasayfa » Doç. Dr. Mehmet Hakan TAŞKIN

Doç. Dr. Mehmet Hakan TAŞKIN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Eğitim: Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi. Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji AD.

Araştırma Alanları: Moleküler mikrobiyoloji, klonlama, rekombinant protein üretimi ile bu proteinlerin sitokin immun yanıtlarının araştırılması, immunoloji, flow cytometry ve monoklonal antikor çalışmaları, hücre kültürü ve bu kültürlerde patojenlerin mutajenik etkilerinin (HSV- Herpes simplex virüs gibi) araştırılması.

Seçilmiş Çalışmalar: “Investigation of IFN-γ, IL-10 and IL-4 response generated by purification of recombinant NS3 protein of Hepatitis C virüs”, Assessment of serological data of herpes simplex virus type 1 and 2 infections in Samsun, Turkey, 2012-2016. “Clinical Value of CXCL5 for Determining of Colorectal Cancer”. (COVID-19 Tanılı Hastaların Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi.) “Epidemiological findings on Hepatitis C infection in a tertiary level hospital in mid-northern Anatolia in Turkey: A four-year analysis, Hemofagositik Sendrom Sebebi Olarak Bruselloz”, The Application of Kidney Injury Molecule-1 to Determine the Duration Between Shockwave Lithotripsy Sessions. “Where we are in the Fight against Hepatitis B Infection; Trends in Hepatitis B Virus Seroprevalence in Black Sea Region of Turkey”.

Ayrıca 2 ayrı kitapta 2 ayrı bölüm yazısı, 3 uluslararası kongrede sözlü sunumları mevcuttur.

Google Akademik      YÖKAKADEMİK