Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alperen AVCI

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alperen AVCI

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alperen AVCI

Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Ondokuz Mayız Üniversitesi Tıp Fakültesi (2013). Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2020).

Araştırma Alanları: Gaitada gizli kan ve bilgisayarlı tomografide duvar kalınlık artış bulgularının endoskopi ve kolonoskopi yapılan hastalarda karşılaştırılması, endoskopi yapılan hastalarda helikobakter pylori enfeksiyonunun patolojik ve laboratuvar bulgularının incelenmesi, kolonoskopik işlemlerdeki zorlu poliplerin cerrahi rezeksiyonu üzerine çalışmalar, akut apandisit tanısında kullanılan skorlama sistemleri, gastrik tümörlerde dinamik abdominal bilgisayarlı tomografinin preoperatif rolü, nadir görülen obturator herniler, primer umbilikal endometriozis ve travma dışı sık rastlanan acil cerrahi hastalıklar.

Seçilmiş Çalışmalar: “Endoskopi / kolonoskopi yapılan hastalarda gaitada gizli kan bulgusu ile bilgisayarlı tomografide visseral duvar kalınlığının karşılaştırılması” (2020) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Primary umbilical endometriosis: Menstruating from the umbilicus.” (2017), “‘Difficult’ colorectal polyps which we resected surgically” (2018), “Preoperative Role of Dynamic Abdominal Computed Tomography in Gastric Tumors” (2020), “Endoscopic Findings of the Gastrointestinal Tract and Conjunctions with Preceding Tomography Findings” (2021), “Are scoring systems detecting acute appendicitis reliable? a prospective clinical study” (2022), “Nadir Postauriküler Pilonidal Sinüs Olgusu (2022), Evaluation of Helicobacter pylori Infection with Endoscopic, Pathological, and Laboratory Findings” (2022) yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Google Akademik.   YÖKAKADEMİK