Dr. Öğr. Üyesi İlker Hasan KARAL

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi İlker Hasan KARAL

Dr. Öğr Üyesi İlker Hasan KARAL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi (1996-2002). Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Tıpta Uzmanlık (2003-2010).

Araştırma Alanları: Koroner baypas cerrahisi, kalp kapak cerrahisi, karotis cerrahisi, abdominal ve torasik aort cerrahisi, endovasküler girişimler (EVAR, TEVAR), periferik arter cerrahisi ve endovasküler tedaviler, venöz hastalıkların girişimsel, medikal ve cerrahi tedavileri.

Seçilmiş Çalışmalar: Uluslarası SCI/E dergilerde yer alan özgün makale, vaka takdimlerinden oluşan 6 adet araştırma yazısı vardır. Başlıca çalışmaları şunlardır: O. Gurbuz, G. Kumtepe, H. Ozkan, IH. Karal, Y. Velioglu, A. Ercan, A. Yuksel, S. Ener, “Predictive Value of Neutrophil-Lymphocyte Ratio for Long-Term Cardiovascular Event Following Coronary Artery Bypass Grafting”, Braz J Cardiovasc Surg 3 (3): 2020; A. Ercan, IH. Karal, O. Gurbuz, G. Kumtepe, T. Onder, D. Saba, “A Comparison of Off-Pump and on-pump voronary bypass surgery in patients with low”, EuroSCORE Journal of Cardiothoracic Surgery 105, 2014; O. Gurbuz, G. Kumtepe, H. Ozkan, IH. Karal, A. Ercan, S. Ener, “Red blood cell distribution width predicts long term cardiovascular event after on-pump beating coronary artery bypass grafting”, Journal of Cardiothoracic Surgery 48 (2016).

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi)

E-Posta: [email protected]

Telefon: +90(362)3111500  +905052206393