Dr. Öğr. Üyesi Emre USTA

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Emre USTA

Dr. Öğr. Üyesi Emre USTA

Dahili Tıp Bilimleri,  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: 2004-2010 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Samsun 2012-2016 T.C. S.B. Dr.Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul, Pediatri Uzmanlığı, 2018-2021 Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kocaeli, Çocuk Kardiyoloji Uzmanlığı

Araştırma Alanları: Çocukluk çağı ritm bozuklukları ve transkateter tedavisi, siyanotik ve asiyanotik konjenital kalp hastalıklarının tanı ve transkateter tedavisi, Kawasaki hastalığı ve akut romatizmal ateş gibi çocukluk çağı edinsel kalp hastalıkları, konjenital kalp hastalıklarının anne rahminde tanısını ve takibini mümkün kılan fetal ekokardiyografi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmaları: Is strain echocardiography a more sensitive indicator of myocardial involvement in patients with MIS-C associated with SARS-CoV-2, Prenatal diagnosis of hepatic interruption of the inferior vena cava with azygos/hemiazygos continuation without structural heart defects:A case series, May HDL cholesterol level have a role in the diagnosis of Kawasaki Disease.

e-posta: [email protected]

tel: 0362-2309100