Dr. Öğr. Üyesi Can AKGÜN

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Can AKGÜN

Dr. Öğr. Üyesi Can AKGÜN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (2014). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2020).

Araştırma Alanları: Konvansiyonel ve laparoskopik total mezorektal eksizyon yapılan hastaların komplikasyon ve onkolojik cerrahi sonuçları, laparoskopik kolorektal cerrahi, mide kanserinde gastrektomi+D2 lenf nodu diseksiyonu, sugarbaker tekniği ile laparoskopik parastomal herni onarımı, meme kanseri tanılı hastalarda NAK sonrası aksiller değerlendirme, meme kanseri hastalarının immünhistokimyasal özelliklerine göre sınıflaması ve prognostik açıdan değerlendirilmesi, tiroid nodüllerinde bethesda sınıflaması ve artan tiroid kanseri insidensi üzerine çalışma ve  prostetik ’’Y’’ vasküler greft ile süperior mezenterik ven ve portal ven rekonstrüksiyonu araştırma alanları arasında yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Meme kanseri tanısı ile ameliyat edilen 40 yaş ve altı hastalarda prognostik faktörler ve 10 yıllık sağkalım” (2019) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Comparision of Hem-o-lok polymeric clip and tri-staple in laparoscopic splenectomy” (2021), “An intraoperative serum parathormone level study in patients with chronic renal failure that underwent subtotal parathyroidectomy” (2021), “Correlation of intraoperative parathyroid hormone levels of primary hyperparathyroidism with single adenoma volume and weight: Can optimal criteria be created to end the surgery?” (2021), “The success of Laser Ablation of Fistula Tract (LAFT) Technique in Anal Fistula Treatment: Early results of a tertiary center” (2021), “Omitting axillary lymph node dissection in breast cancer patients with metastatic sentinel node after neoadjuvant chemotherapy” (2021), yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

E-posta: can.akgun @samsun.edu.tr

Tel: +90 (362) 311 15 00