Doç. Dr. Sude Hatun AKTİMUR

Anasayfa » Doç. Dr. Sude Hatun AKTİMUR

Doç. Dr. Sude Hatun AKTİMUR

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları Anabilim Dalı

Eğitim: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi (2006-2011). Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İç Hastalıkları Uzmanlığı (2017). Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hematoloji Yandal Uzmanlığı.
Araştırma Alanları: Hematolojik malignitelerde güncel tedavi yaklaşımları ve ajanlar, hematolojik parametrelerin malignite ve diğer hastalıklar üzerine etkileri, her türlü hematolojik malignite ve hastalığın tedavisi ve kemoterapi uygulamaları, benign hematolojik hastalıklar, COVID-19 salgınında immün plazma uygulamalarının faydaları, COVID-19 ile enfekte olan hastalarda kan gruplarının hastalık yayılımına ve sonuçlara etkileri, COVİD-19 enfeksiyonunda antikoagulasyon ile ilgilenmektedir. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında COVID-19 nedeniyle hastanede tedavi edilmiş hastaların immün plazma donörü olmalarını etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi ve eğitimin etkisi yer almaktadır. İmmün plazma uygulamalarını aktif şekilde sürdürmekte ve Kan Merkezi Sorumlu Hekimliği yapmaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Effects of Probiotics, Prebiotics and Symbiotics on Serum Cholesterol Levels” (2011) isimli tıpta uzmanlık tezini yazmıştır. “Safety and Efficacy of Ankaferd Hemostat (ABS) in the Chemotherapy-Induced Oral Mucositis” (2015), “Generic Imatinib Mesylate is as Effective as Original Glivec in the Clinical Management of CML” (2015), “Neutrophil-to-lymphocyte ratio as a diagnostic biomarker for the diagnosis of acute mesenteric ischemia” (2016), “The Impact of Jak1/Jak2 Inhibitor Ruxolitinib on the Spleen Size and Symptom Burden in Myeloproliferative Diseases” (2016), “The evaluation of ENA-78 and fibrinogen levels for the differential diagnosis of familial Mediterranean fever and acute appendicitis” (2019), “The Assessment of the Relationship Between ABO Blood Groups and Covid-19 Infection” (2020), “Efficacy of the Combination of Venetoclax and Azacitidine in Elderly of Frail Relapsed/Refractory Patients with Acute Myeloid Leukemia, First Multi-Institutional Real World Experience from Turkey (2020) uluslararası makalelerinden bazılarıdır. 14 adet uluslararası bilimsel projede yardımcı araştırmacı olarak görev almıştır. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunumlar yapmış ve yapmaya devam etmektedir.

E-posta:
Google Akademik     YÖKAKADEMİK