Doç. Dr. Ayşe Kevser DEMİR

Anasayfa » Doç. Dr. Ayşe Kevser DEMİR

Doç. Dr. Ayşe Kevser DEMİR

Dahili Tıp Bilimleri, İç Hastalıkları Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (2005). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanlık (2011). Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Yardımcı Doçentlik (2013). Doçent Dr. (2020). Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları (2021-2022) Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Doç Dr. (2022).

Araştırma Alanları: Diyabet ve komplikasyonlarının takip ve tedavisi, Erişkin aşılama uygulamaları, Hipertansiyon yönetimi, Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığı tedavisi, İnsülin direnci ve tedavi uygulamaları, Tıp fakültesi stajer öğrencilerinin kliniğe geçiş eğitim uygulamaları

Seçilmiş Çalışmalar: “Orta Karadeniz bölgesinde insülin direnci prevalansı ile HOMA1-IR ve HOMA2-IR indekslerinin belirlenmesi ” (2020), “Ailevi Akdeniz Ateşi Genetik Özellikleri ve Sistemik Hastalıklarla İlişkisi”(2020), “Adiponektin 276 G/T’nin tek nükleotid polimorfizmi, Türk popülasyonunda esansiyel hipertansiyona duyarlılık ile ilişkilidir” (2016), “Ülseratif kolitli hastalarda nötrofil lenfosit oranı ile hastalık aktivitesi arasındaki ilişki” (2015).

e-posta:  [email protected]

Google Akademik       YÖKAKADEMİK