Aile Hekimliği Güz Okulu’na Katıldık

Bu yıl Antalya’da 12-16 Ekim tarihleri arasında 16.’sı düzenlenen ve Aile Hekimliği uzmanlığının en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen Aile Hekimliği Güz Okulu’na Anabilim Dalımızın öğretim üyeleri Doç.Dr.Erdinç Yavuz, Doç.Dr.Mahcube Çubukçu ve Dr.Öğr.Üyesi Muhammet Ali Oruç ve  uzmanlık öğrencilerinden on yedi hekim katıldı.

Oldukça kalabalık bir katılımın olduğu kongrenin bilimsel programına Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği ABD , bir ana salon konferans sunumu (Doç.Dr.Erdinç Yavuz), iki oturum başkanlığı (Doç.Dr.Mahcube Çubukçu ve Dr.Ögr.Üyesi Muhammet Ali Oruç) ve beş sözel bildiri (Dr.Ögr.Üyesi Muhammet Ali Oruç, Dr.Mehmet Fatih Şeker, Dr.Sergen Talat Göktepe, Dr.Kemal Durmuşoğlu ve Dr.Cansu Petek İnan) ile Üniversitemizi temsil etti.

Dr.Mehmet Fatih Şeker ve Doç.Dr.Erdinç Yavuz tarafından hazırlanan “Evde Sağlık Hizmetlerine Kayıtlı Varfarin Kullanan Hastalarda Maliyet Hesabı, Terapötik Aralıkta Kalınan Süre Ve İlaca Bağlı Kanama Değerlendirmesi” isimli sözel bildiri Kongre Bilimsel Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucu üçüncülük ödülüne layık görüldü.

16 Ekim 2022
553 kez görüntülendi