Acil Tıp Anabilim Dalı

Anasayfa » Acil Tıp Anabilim Dalı

Prof. Dr. Murat YÜCEL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Acil Tıp Anabilim Dalı

Eğitim: Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi (1995-2001). Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimi (2001-2006).

Araştırma Alanları: Kardiyopulmoner resüsitasyon, havayolu yönetimi, acil travma, acil toksikoloji, acil tıpta ultrasonografi, nörolojik aciller, kardiyolojik aciller, cerrahi aciller, deneysel çalışmalar, simülasyon modelleri, acil servis mimarisi ve yönetimi.

Seçilmiş Çalışmalar: Uluslararası dergilerde 31, ulusal dergilerde 11 makalesi yayınlanmış olup H indeksi 8, atıf sayısı ise 319 dur. Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan 100’ün üzerinde bildirisi mevcuttur. 9 kitap bölüm yazarlığı, 5 kitap bölüm çevirisi vardır. 14 tez danışmanlığı yapmıştır.

Google Akademik      YÖKAKADEMİK

Dr. Öğr. Üyesi Metin YADİGAROĞLU

Dahili Tıp Bilimleri, Acil Tıp Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: 2006, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi – 2013, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı

Araştırma Alanları: Solunum yolu hastalıklarının komplikasyonları. Tıp fakültesi öğrencilerinin eğitim aşamasında pratik becerilerini iyileştirme ve geliştirme yöntemlerinin oluşturulması. Akut acil hastalık durumlarında çeşitli yeni biyokimyasal parametrelerin düzeylerinin incelenmesi. Deneysel hayvan modelleri oluşturarak çeşitli hastalıkların ve hastalık ile ilişkili olabilecek durumların belirlenmesi. Acil servis hasta başvurularının dönemsel değişikliklerinin incelenmesi. Acil tıpta travma. Ultrasonografinin acil serviste kullanılması. Acil serviste görüntüleme yöntemlerinin geliştirilmesi. Acil servis yönetiminin ilkeleri.

Seçilmiş Çalışmaları: Uluslararası dergilerde indeks kapsamında 7 makalesi, 1 olgu sunumu yayınlanmış olup H indeksi 2, atıf sayısı ise 28 dir. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan 7 adet sözlü bildirisi; uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan 41 adet poster bildirisi; ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan 7 adet poster bildirisi; tanınmış uluslararası yayınevlerinden basılan 3 ayrı kitapta 5 bölüm yazarlığı mevcuttur.Ayrıca bir uluslararası kongrede ‘’Delibal’’ sunumu ile en iyi ikinci asistan sunumu ödülü, bir ulusal sempozyumda da ‘’Akut Apandisit ve Amyand Hernisi’’ posteri ile en iyi üçüncü poster ödüllerini almıştır. 2016-2018 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde asistan temsilciliği ve fakülteyi temsilen YÖK temsilciliği görevlerinde bulunmuştur. İndekslerde taranan makale ve eserleri şu şekildedir. ‘’An unusual cause of sore throat and neck swelling’’. Emergency Medicine Journal, (2015). ‘’A novel method for improving chest tube insertion skills among medical interns. Using biomaterial-covered mannequin.’’ Saudi Med J.(2017). ‘’Diagnostic Value of Plasma Pentraxin-3 in Acute Appendicitis.’’ J Invest Surg. (2017). ‘’Effect of Ramadan on Emergency Department Attendances: A Retrospective Study.’’ Eurasian Journal of Emergency Medicine, (2019). ‘’The Ameliorative Effects of Ethyl Pyruvate and Dimethyl Sulfoxide on Ischemic Tissue Injury in Experimental Carbon Monoxide Intoxication.’’ Eurasian Journal of Emergency Medicine,(2019). ‘’The Value of Glial Fibrillary Acidic Protein (GFAP) Levels in the Diagnosis and Prognosis of Subarachnoid Hemorrhage’’ Hong Kong Journal of Emergency Medicine, (2020). ‘’The Value of Cardiotrophin-1 in the Diagnosis, Severity, and Prognosis of Pulmonary Emblolism.’’ Eurasian Journal of Emergency Medicine, (2020). ‘’Potential therapeutic effects of ethyl pyruvate and N-acetyl cysteine in an experimental rat model of corrosive esophageal.’’ Arab Journal of Gastroenterology, (2020).

e-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00