Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Anasayfa » Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Prof. Dr. Ergin KARİPTAŞ

Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Lisans, Yüksek Lisans), Newcastle Üniversitesi (Doktora)

Araştırma Alanları:

İnsan ve besin kaynaklı probiyotik özellik taşıyan bakterilerin araştırılması.

Bakteri hücre duvarını oluşturan kimyasal yapıların (yağ asitleri, mikolik asitler, polar lipitler, vitaminler ve karbonhidratlar) GC, GC-MS, HPLC ve PyMS ile incelenmeleri.

Mikroorganizmaların yüzey aktif özelliklerinin incelenmesi.

Patojen P. aeruginosa ve S. aureus’ların antibiyotik dirençliliği ve bazı aktinobakteri türlerinin patojenler üzerinde antimikrobiyal etkinliğinin araştırılması.

Bakteriyel sistematik.

Seçilmiş Çalışmaları: Characterisation of Probiotic Properties of Lactic Acid Bacteria Isolated From Vaginal Microflora of Healthy Turkish Women. Fresenius Environmental Bulletin (FEB), 29 (6/2020), 4249-4252.

Evaluation of Vaginal Lactobacilli with Potential Probiotic Properties and Biotherapeutic Effects isolated from Healthy Turkish Women. PSM Microbiology, (2019). 4(3), 35.

Synthesis, structural characterization, Hirshfeld surface analysis, antimicrobial activity, and DNA cleavage studies of (Z)-4-methyl-N ‘-(phenyl(pyridin-2-yl)methylene)benzenesulfonohydrazide and its Co(II), Ni(II) and Zn(II) complexes. Journal of Molecular Structure, (2019). 1196, 760- 770.

Determination of trace silver by high resolution continuum source flame atomic absorption spectrometry HR CS FAAS after separation preconcentration on Rhodococcus ruber bacterial biomass. Analytical Methods, 8(21), 4285-4292.

Ofis: Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Canik Yerleşkesi Gürgenyatak Mahallesi Merkez Sokak No:40-2/1 Canik/SAMSUN

e-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 313 00 55

YÖKSİS  Google Akademi

Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan TAŞKIN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Temel Tıp Bilimleri, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı

Eğitim: Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi. Dokuz Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Tıbbi Mikrobiyoloji AD.

Araştırma Alanları: Moleküler mikrobiyoloji, klonlama, rekombinant protein üretimi ile bu proteinlerin sitokin immun yanıtlarının araştırılması, immunoloji, flow cytometry ve monoklonal antikor çalışmaları, hücre kültürü ve bu kültürlerde patojenlerin mutajenik etkilerinin (HSV- Herpes simplex virüs gibi) araştırılması.

Seçilmiş Çalışmalar: “Investigation of IFN-γ, IL-10 and IL-4 response generated by purification of recombinant NS3 protein of Hepatitis C virüs”, Assessment of serological data of herpes simplex virus type 1 and 2 infections in Samsun, Turkey, 2012-2016. “Clinical Value of CXCL5 for Determining of Colorectal Cancer”. (COVID-19 Tanılı Hastaların Risk Faktörleri Açısından Değerlendirilmesi.) “Epidemiological findings on Hepatitis C infection in a tertiary level hospital in mid-northern Anatolia in Turkey: A four-year analysis, Hemofagositik Sendrom Sebebi Olarak Bruselloz”, The Application of Kidney Injury Molecule-1 to Determine the Duration Between Shockwave Lithotripsy Sessions. “Where we are in the Fight against Hepatitis B Infection; Trends in Hepatitis B Virus Seroprevalence in Black Sea Region of Turkey”.

Ayrıca 2 ayrı kitapta 2 ayrı bölüm yazısı, 3 uluslararası kongrede sözlü sunumları mevcuttur.

Google Akademik      YÖKAKADEMİK