Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde Santral Kateterizasyon Uygulamalarına Güncel Bakış Toplantısı Düzenlendi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantı   Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. Gökhan Lafçı’nın açılış konuşması ile başladı.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Süren, Prof. Dr. Gökhan Lafçı , Prof. Dr. Özgür Günal’ın moderatör olarak katıldığı toplantıda santral kateterizasyon uygulamaları konusunda faydalı bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Kliniğinden Uzm. Dr. Murat  Ünal, Santral Venöz Kateter Endikasyonları, Hemşire Tuba Şahin; Kateter Uygulanması Öncesi ve Sonrası ,Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KVC Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Emrah Ereren ,Santral venöz Kateter seçimi, temel prensipler, Hemşire Songül Yaylacı, Santral Kateterlerden ilaç Uygulamaları ve Kan Ürünleri Transfüzyonları , Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi KVC Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi İlker Hasan Karal, Santral Venöz Kateter ilişkili Vasküler Komplikasyonlar ve Tromboz , Hemşire  Yasemin Baloğlu Cavbin, Santral Kateterlerden Nutrisyon Uygulamaları ,Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hast ve Kl. Mikrobiyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Özgür Günal, Santral Venöz Kateter İlişkili Enfeksiyonlar, Hemşire Selda Sözen, Kateter İlişkili Enfeksiyonları Önleme paketleri ,  Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinden Uzm. Dr. İlksen Günaydın , Santral Venöz Kateter İlişkili Endokardit  konularıyla toplantıya katkı sağladılar.

Toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

23 Aralık 2022
604 kez görüntülendi