Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA

Anasayfa » Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA

Prof. Dr. Mustafa Kemal ATİLLA

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Üroloji Anabilim Dalı

Eğitim: İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (1988). Ondokuzmayıs Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalı- Araştırma Görevlisi (1989-1994). Yüzüncü Yıl Üniversitesi- Yrd. Doç. (1994-2000)

Ondokuzmayıs Üniversitesi- Yrd. Doç. (2000-2002). Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi- Üroloji Klinik Şefi (2010). Üroloji Doçenti (2013). SBÜ Samsun SUAM Üroloji Doçenti (2017). SBÜ Samsun SUAM Üroloji Profesörü (2020). Samsun Üniversitesi Üroloji Profesörü (2021).

Araştırma Alanları: Laparoskopik Ürolojik Cerrahi, Robotik Ürolojik Cerrahi, Endoüroloji, Prostat iyi huylu ve kötü huylu hastalıkları, Erkek ve kadında üriner inkontinans, erkek infertilitesi ve erektil fonksiyon bozuklukları, üriner sistem taşları. Yurt içi ve yurt dışında temel ve ileri düzey laparoskopik cerrahi ve robotik cerrahi eğitimleri almıştır. Bu eğitimler için ABD’de Methodist Hastanesinde (1996) ve Almanya’da Heidelberg Üniversitesi Heilbronn Eğitim Hastanesinde (2010) çeşitli sürelerde bulunmuştur.

Seçilmiş Çalışmalar: Toplam 39 tane yayınlanmış uluslararası makale, 25 tane sunulmuş uluslararası kongre bildirisi, 29 tane ulusal makale ve 86 tane sunulmuş ulusal kongre bildirisi bulunmaktadır. Ayrıca üç adet basılı, iki adet de baskıda olmak üzere kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Haziran 2021 itibarıyla h indeksi 9’dur. Toplam 39 adet uluslarası makalesi vardır. 35 tanesi SCI ve SCI-exp. indekslerinde taranan dergilerdedir. Bu makalelerin 5 tanesinde 1. isimdir. Toplam 25 adet uluslararası kongre bildirisi sunmuş olup bunların 3 tanesinde 1. isimdir. Toplam 29 adet ulusal makalesi olup bunların 8 tanesinde 1. isimdir. Toplam 86 ulusal kongre bildirisi tane olup bunların 5 tanesinde 1. isimdir. Yaklaşık 4 senedir Türk Üroloji Derneği Batı Karadeniz Şubesi Başkanı olarak çok sayıda bilimsel toplantı, sempozyum düzenlemiş ve konuşmacı, oturum başkanı gibi görevler almıştır.

Google Akademik     YÖKAKADEMİK