Genel Cerrahi Anabilim Dalı Akademik Personel

Anasayfa » Genel Cerrahi Anabilim Dalı Akademik Personel

Prof. Dr. Elif ÇOLAK

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Lisans ve Yüksek Lisans eğitimi. İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği (Tıpta Uzmanlık), Doçentlik (Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017), Profesörlük (Samsun Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı, 2022).

Araştırma Alanları: Akut apandisit ve abdominal herni cerrahisinde minimal invaziv yaklaşımlar, ileri evre mide kanserli hastaların yaşam kalitesine etki eden cerrahi yaklaşımlar, özofagus ve rektum kanseri nedeniyle ameliyat edilen hastaların uzun dönem sonuçları, akut divertikülit, apandisit ve abdominal sepsisli hasta sonuçlarına etki eden faktörler, meme ve endokrin cerrahide güncel yaklaşımlar.

Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında COVID-19 salgınında güvenli kanser cerrahisi için gereken önlemler, COVID-19 geçiren hastalarda elektif cerrahi zamanlaması, olası başka salgınlarda da cerrahi hasta güvenliği için yol haritaları ve algoritmaların belirlenmesi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Taurolidinin deneysel trombus formasyonu üzerine etkisi” (2005) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Kolorektal kanserin tanımlanmasında CXCL5’in klinik değeri” konulu (2014-2015) tıpta uzmanlık tezinin danışmanlığını yaptı. “Laparoskopik apendektomide apendiks güdüğünün kapatılmasında endoloop ve hemolok klipslerin karşılaştırılması” (2013), “Nekrotizan fasiitli hastalarda laboratuvar risk belirteçlerinin mortalite üzerine etkisi” (2014), “Laparoskopik abdominal herni tamirinde absorbe edilen ve edilmeyen mesh sabitleyicilerin karşılaştırılması” (2015), “İleri evre mide kanserinde gastrektominin etkinliği” (2015), “Akut divertikülitli hastaların yönetiminde WSES Kılavuzlarının etkinliği” (2016), “Cerrahide antimikrobiyal ajanların güvenli kullanımı” (2017), “Kolorektal kanserin tanımlanmasında CXCL5’in klinik değeri” (2018), “Akut apandisit tedavisinde uluslararası gözlemsel çalışma” (2019), “COVID-19 pandemisi sürecinde güvenli kanser cerrahisi” (2020), “COVID-19 geçiren hastalarda güvenli cerrahi zamanlaması” (2021) makalelerinden bazılarıdır.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta:  [email protected] [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik    YÖKAKADEMİK

 

 


Doç. Dr. Emin DALDAL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi (1999). Bezm-i Alem Valide Sultan Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi (2007).

Araştırma alanları: Sleeve gastrektomi (tüp mide) ameliyatı geçiren hastalarda ramazan orucunun yaşam kalitesi üzerine etkisi, obezite cerrahisinde ilk trokar girişi ile ilgili yeni bir teknik yaklaşımını içeren obezite cerrahisi üzerine çalışmalar, tıp fakültesi öğrencilerinin değerlendirilmesinde objektif yapılandırılmış klinik sınav üzerine çalışmalar; kolon, rektum, meme kanseri ile ilgili çalışmalar, malign barsak obstrüksiyonunda yönetim, cerrahinin rolü.

Seçilmiş Çalışmalar: Comparison of Resection and Primary Anastomosis in Right and Left Colonic Obstructions: An Experimental Study” (tıpta uzmanlık tezi, 2007), Laktasyonel meme apselerinin yönetimi” (2005), “Kolon rezeksiyonu sonrası suboptimal anastomoz: Deneysel çalışma” (2014), Malign barsak obstrüksiyonu olan olgularda nötrofil/lenfosit ve lenfosit/crp oranının prognostik önemi” (2019), “Bariatrik cerrahide ilk trokar girişi ile ilgili yeni teknik tanımı” (2020), “Adrenal kitlelere laparoskopik yaklaşım” (2020), “Objektif yapılandırılmış klinik sınav öğrencilerin staj performansından etkileniyor mu?” (2020), “Akut apandisit tanısını koymada tam kan sayımı parametreleri ile apendiks çapı arasındaki korelasyon” (2020), “Sleeve gastrektomi yapılan hastalarda Ramazan ayı orucu hastalarda sosyalleşmeyi arttırıyor: Gözlemsel Çalışma” (2021).

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta:  [email protected]

Tel: +90(362)3111500

Google Akademik   YÖKAKADEMİK


Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Burak ÇİFTCİ

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi (2009). Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2015).

Araştırma Alanları: Geriatrik hastalarda laparoskopik kolesistektomi etkinliğinin değerlendirilmesi, Pankreatikoduodenektomi sonrası gelişen pankreatik fistüllere etki eden faktörler ve albumin/globulin oranının postoperatif pankreatik fistül gelişimini tahmin etmedeki rolü, Granülomatöz mastit hastalarının tedavi yaklaşımları, İndirekt inguinal hernilerde herni kesesi ligasyonu ile invajinasyonunun karşılaştırılması. Güncel diğer çalışma ve araştırma konuları arasında ise COVID-19 pandemisinde uygulanan kısıtlamaların ve kapanmanın acil genel cerrahi konsültasyonlarına ve ameliyatlarına etkisi, COVID-19 geçiren hastalarda elektif cerrahi zamanlaması ve salgın hastalık durumunda cerrahi hastalara yönelik tedavi algoritmalarının belirlenmesi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Kontamine ortamda ventral herni tamirlerinde sentetik kompozit greft kullanımı” (2015) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Ultrasonografinin, non-rekürren laryngeal siniri belirlemedeki rolü” (2012), “Açık ve laparoskopik apendektomilerin erken ve geç komplikasyonlarının karşılaştırılması” (2013), “Akut kolesistitlerde erken ve geç kolesistektomilerin prospektif karşılaştırılması ve maliyet analizleri” (2014), “Abdominal enfeksiyon varlığında sentetik meş kullanımının fizibilitesinin deneysel olarak değerlendirilmesi” (2018), “Akut apandisit tanısında tam kan sayımı parametrelerinin tanısal değeri” (2020), “Elektif ve acil kolerektal kanser cerrahilerinin karşılaştırılması” (2021), “SARS-Cov-2 enfeksiyonu sonrası cerrahi zamanlaması” konulu uluslararası multisentrik gözlemsel çalışma (2021), “Kanser cerrahisi sonrası mortalite ve komplikasyonlarda global varyasyonlar” konulu uluslarası multisentrik gözlemsel çalışma (2021) yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta: [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik    YÖKAKADEMİK

YÖKSİS


Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Alperen AVCI

Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Ondokuz Mayız Üniversitesi Tıp Fakültesi (2013). Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2020).

Araştırma Alanları: Gaitada gizli kan ve bilgisayarlı tomografide duvar kalınlık artış bulgularının endoskopi ve kolonoskopi yapılan hastalarda karşılaştırılması, endoskopi yapılan hastalarda helikobakter pylori enfeksiyonunun patolojik ve laboratuvar bulgularının incelenmesi, kolonoskopik işlemlerdeki zorlu poliplerin cerrahi rezeksiyonu üzerine çalışmalar, akut apandisit tanısında kullanılan skorlama sistemleri, gastrik tümörlerde dinamik abdominal bilgisayarlı tomografinin preoperatif rolü, nadir görülen obturator herniler, primer umbilikal endometriozis ve travma dışı sık rastlanan acil cerrahi hastalıklar.

Seçilmiş Çalışmalar: “Endoskopi / kolonoskopi yapılan hastalarda gaitada gizli kan bulgusu ile bilgisayarlı tomografide visseral duvar kalınlığının karşılaştırılması” (2020) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Primary umbilical endometriosis: Menstruating from the umbilicus.” (2017), “‘Difficult’ colorectal polyps which we resected surgically” (2018), “Preoperative Role of Dynamic Abdominal Computed Tomography in Gastric Tumors” (2020), “Endoscopic Findings of the Gastrointestinal Tract and Conjunctions with Preceding Tomography Findings” (2021), “Are scoring systems detecting acute appendicitis reliable? a prospective clinical study” (2022), “Nadir Postauriküler Pilonidal Sinüs Olgusu (2022), Evaluation of Helicobacter pylori Infection with Endoscopic, Pathological, and Laboratory Findings” (2022) yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta: [email protected]

Google Akademik.   YÖKAKADEMİK


Dr. Öğr. Üyesi Can AKGÜN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (2014). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2020).

Araştırma Alanları: Konvansiyonel ve laparoskopik total mezorektal eksizyon yapılan hastaların komplikasyon ve onkolojik cerrahi sonuçları, laparoskopik kolorektal cerrahi, mide kanserinde gastrektomi+D2 lenf nodu diseksiyonu, sugarbaker tekniği ile laparoskopik parastomal herni onarımı, meme kanseri tanılı hastalarda NAK sonrası aksiller değerlendirme, meme kanseri hastalarının immünhistokimyasal özelliklerine göre sınıflaması ve prognostik açıdan değerlendirilmesi, tiroid nodüllerinde bethesda sınıflaması ve artan tiroid kanseri insidensi üzerine çalışma ve  prostetik ’’Y’’ vasküler greft ile süperior mezenterik ven ve portal ven rekonstrüksiyonu araştırma alanları arasında yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Meme kanseri tanısı ile ameliyat edilen 40 yaş ve altı hastalarda prognostik faktörler ve 10 yıllık sağkalım” (2019) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Comparision of Hem-o-lok polymeric clip and tri-staple in laparoscopic splenectomy” (2021), “An intraoperative serum parathormone level study in patients with chronic renal failure that underwent subtotal parathyroidectomy” (2021), “Correlation of intraoperative parathyroid hormone levels of primary hyperparathyroidism with single adenoma volume and weight: Can optimal criteria be created to end the surgery?” (2021), “The success of Laser Ablation of Fistula Tract (LAFT) Technique in Anal Fistula Treatment: Early results of a tertiary center” (2021), “Omitting axillary lymph node dissection in breast cancer patients with metastatic sentinel node after neoadjuvant chemotherapy” (2021), yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi)

E-posta: can.akgun @samsun.edu.tr

 Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik     YÖKAKADEMİK

 

 

 

 


Öğrenci Destek Hattı