Doç. Dr. Semra EROĞLU

Anasayfa » Doç. Dr. Semra EROĞLU

Doç. Dr. Semra EROĞLU

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

Eğitim: Gazi Üniversitesi (2001-2007), Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi/Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü/Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD-Asistan Doktor (2007-2013), Çorum Osmancık Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Doktor (2013-2015), Karabük Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ABD-Dr. Öğretim Üyesi (2015-2018), Başkent Üniversitesi Konya Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği-Dr. Öğretim Üyesi (2018-2021).

Araştırma Alanları: Erken gebelik kaybını etkileyen faktörler, Polikistikoversendromunu etkileyen faktörler ve tıbbi tedavisi, gebelik sonrası ve menopoz dönemindeki osteoporoz yaklaşımı ve tedavisi, akut vajinal kanamalarda endoskopik uterin cerrahi yaklaşımları. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında kozmetik jinekolojik operasyonlar ve rekonstrüktif cerrahi ve cinsel fonksiyon bozukluklarına yaklaşım ve tedavisi.

Seçilmiş Çalışmalar: “Preeklampsi Tanılı Gebelerin Perinatal Sonuçları: Bir Tersiyer Referans Merkezinin Deneyimleri” (2013) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. Jinekolojidelaparoskopik cerrahi (2016) ve Jinekolojik Kozmetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kurslarına katıldı (2018). Uluslararası eserleri SCI/E dergilerde yer alan özgün makalelerdir ve kitap bölüm yazarlıkları bulunmaktadır. Ulusal eserleri ÜAK/TR dizininde yer alan özgün makalelerden oluşmaktadır. Başlıca eserleri: “Serum and placental periostin levels in women with early pregnancy loss” (2020); “Awareness, knowledge and risk factors of Toxoplasmagondi iinfection among pregnant women in the Western Black Searegion of Turkey” (2020). “Is the presence of Demodexfolliculorumincreased with impairedglucoseregulation in polycysticovary syndrome? (2019). Evaluation of bone mineral density and its associated factors in postpartumwomen (2019). Platelet/lymphocyteratio is an independentpredictorforosteoporosis (2019).

Google Akademik     YÖKAKADEMİK