Doç. Dr. Ömer BOZDUMAN

Anasayfa » Doç. Dr. Ömer BOZDUMAN

Doç. Dr. Ömer BOZDUMAN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı

Eğitim: Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi (2008). Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji (2016).

Araştırma Alanları: Omurga cerrahisi, travma, artroskopi, eklem protez cerrahisi, çocuklarda görülen skolyoz, kifoz gibi omurga deformiteleri konservatif ve cerrahi tedavisi, yetişkinlerde omurgada dar kanal, omurga kırığı, omurga tümörleri ve deformiteleri cerrahisi. EuroSpine sertifikası, Türk Omurga Derneği Omurga Cerrahisi Yeterlilik Sertifikası ve TOTEK Board Sertifikası sahibi, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği üyesi.

Seçilmiş Çalışmalar: Başlıca çalışmalar: “Assesment of Correlation Between Global Sagittal Axis and Clinical Scores in Spinal Deformity Patients”, Journal of Turkish Spinal Surgery (2018), “Long-term Results of Chronic Achilles Tendon Ruptures Repaired With V-Y Tendon Plasty and Fascia Turndown”, Foot Ankle International (2015), “Prevelance of flatfoot in secondary school students and its relationship with obesity”, Medicine Science International Medical Journal (2020), “Can primary insert be used in revision knee prosthesis? Medicine Science”, (2021), “Alzheimer Hastalığı Kalça Kırığında Beş Yıllık Mortaliteyi Etkileyen Önemli Bir Risk Faktörü müdür? [Is Alzheimer’s Disease An Important Risk Factor Affecting Five-Year Mortality in Hip Fracture?]”, Aydın Tıp Fakültesi Dergisi (2021), “Can primary insert be used in revision knee prosthesis?”, Medicine Science (2021), “Anthropometric evaluation of ratio between extremity length and body length in basketball player adolescents”, Pedagogy of Physical Culture and Sports (2020).

Ofis: Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği, İlkadım, Samsun.

Google Akademik       YÖKAKADEMİK