Dr. Öğr. Üyesi  Cem DEMİREL

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi  Cem DEMİREL

Dr. Öğr. Üyesi Cem DEMİREL

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi (1999). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı (2013).

Araştırma alanları: Beyin, spinal kord ve periferik sinirlere yönelik mikrocerrahi tedavi yaklaşımları ve noninvaziv girişimsel işlemler ile ilgilenmektedir. Üyesi olduğu Türk Nöroşirürji Derneğinin temel nöroşirürji kurslarını tamamlayarak spinal ve periferik sinir cerrahisi   alanında birçok kursa katıldı. Subaraknoid kanama sonrası görülen vazospazmın ve spinal epidural fibrozisin önlenmesine yönelik tedavi yaklaşımları ve spinal algolojik girişimsel işlemler özel araştırma alanlarını oluşturmaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: Subrakanoid kanama sonrası vazospazmın engellenmesine yönelik topikal leptin uygulanması” konulu tezi projelendirerek yazmıştır. Bu projesiyle Türk Nöroşirürji Derneği 27. Ulusal Bilimsel Kongresinde “Yılın Bildirileri Ödülü”nü almıştır. Uluslararası dergilerde yayınlanmış 3, ulusal dergilerde yayınlanmış 3 adet özgün makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılarda basılmış 15 adet bildirisi bulunmaktadır. Bu çalışmalardan bazıları şunlardır:

“The histopathological and steorological assesment of the effect of topically administered leptin on cerebral vasospasm in an experimental subarachnoid hemorrhage model”.  Turk. J. Med. Sci. (2017).

“Analyzing the blood-stemming effect of Ankaferd Blood Stopper in medulla spinalis surgery. Turk.” J. Med. Sci. (2020).

“The Preventive Effect of Curcumin on the Experimental Rat Epidural Fibrosis Model”. World. Neurosurg (2021).

“Retrospective clinical evaluation of patients undergoing surgery for acute epidural hematoma”. J. Exp. Clin. Med. (2021).

Ofis: Samsun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, İlkadım, SAMSUN.

E-posta: [email protected]     [email protected]

Tel: +90 (362) 311 15 00 /4200