Dr. Öğr. Üyesi Caner GÜNAYDIN

Anasayfa » Dr. Öğr. Üyesi Caner GÜNAYDIN

Dr. Öğr. Üyesi Caner GÜNAYDIN

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı

Eğitim: Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Lisans (2008). Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tıbbi Farmakoloji, Doktora (2021).

Araştırma Alanları: Nörodejeneratif hastalıklarda sorumlu mekanizmaların araştırılması ve Parkinson hastalığında prion hipotezi çerçevesinde LRRK2 ile ilişkili olası mekanizmaların belirlenmesi için güncel yaklaşımlar. In vitro ve in vivo modellerde nörodejeneratif hastalıklarda kullanılabilecek farmakolojik ajanların etki mekanizmalarının incelenmesi. Nörodejeneratif hastalıklar ve epigenetik ilişkisinin araştırılması. Parkinson hastalığında LRRK2’nin rolü. Güncel çalışma ve araştırma konuları arasında monoklonal antikorlar ve Alzheimer hastalığında apolipoprotein E4 heterogizot hastalarda adeno-ilişkili virus ile gen terapisi bulunmaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: Alfa sinüklein ile indüklenen in-vitro Parkinson modelinde histon asetilasyonunun mikroglial antijen sunumu üzerine olan etkisinin araştırılması doktora tezini yazdı (2021). SCI kapsamında 15 adet, SCI-dışı indekslerde yayınlanan 6 adet makalesi bulunmaktadır. Ayrıca uluslararası ve ulusal kongre ve konferanslarda yayınlanmış 20’den fazla bildirisi vadır. “Effects of agomelatine in rotenone-induced Parkinson’s disease in rats, Neurosci Lett”, 2019; “Resveratrol Enhances Apoptotic and Oxidant Effects of Paclitaxel through TRPM2 Channel Activation in DBTRG Glioblastoma Cells, Oxid Med Cell Longev”, 2019; “SAHA attenuates rotenone-induced toxicity in primary microglia and HT-22 cells. Toxicol Ind Health”, 2020; “Idebenone ameliorates rotenone-induced Parkinson’s disease in rats through decreasing lipid peroxidation, Neurochemical research”, 2020; “Cannabinoid receptors modulate LPS-induced increase of class-II transactivator expression levels in a microglial cell line, Journal of Receptors and Signal Transduction”, 2021; “Cannabinoid receptor-1 has an effect on CD200 under rotenone and alpha-synuclein induced stress, Neurosci Lett”, 2021 başlıca çalışmalarındandır. Ayrıca “Yoğun Bakım Sorunlar ve Tedavileri (1861-1864), ISBN: 9789752778054” kitabında bir adet bölümün yazarıdır.

Tel: 0362 313 00 55

Google Akademik      YÖKAKADEMİK