Doç. Dr. Ahmet Burak ÇİFTCİ

Anasayfa » Doç. Dr. Ahmet Burak ÇİFTCİ

Doç. Dr. Ahmet Burak ÇİFTCİ

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Genel Cerrahi Anabilim Dalı

Eğitim: Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi (2009). Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Genel Cerrahi Uzmanlık Eğitimi (2015).

Araştırma Alanları: Geriatrik hastalarda laparoskopik kolesistektomi etkinliğinin değerlendirilmesi, Pankreatikoduodenektomi sonrası gelişen pankreatik fistüllere etki eden faktörler ve albumin/globulin oranının postoperatif pankreatik fistül gelişimini tahmin etmedeki rolü, Granülomatöz mastit hastalarının tedavi yaklaşımları, İndirekt inguinal hernilerde herni kesesi ligasyonu ile invajinasyonunun karşılaştırılması. Güncel diğer çalışma ve araştırma konuları arasında ise COVID-19 pandemisinde uygulanan kısıtlamaların ve kapanmanın acil genel cerrahi konsültasyonlarına ve ameliyatlarına etkisi, COVID-19 geçiren hastalarda elektif cerrahi zamanlaması ve salgın hastalık durumunda cerrahi hastalara yönelik tedavi algoritmalarının belirlenmesi yer almaktadır.

Seçilmiş Çalışmalar: “Kontamine ortamda ventral herni tamirlerinde sentetik kompozit greft kullanımı” (2015) konulu tıpta uzmanlık tezini yazdı. “Ultrasonografinin, non-rekürren laryngeal siniri belirlemedeki rolü” (2012), “Açık ve laparoskopik apendektomilerin erken ve geç komplikasyonlarının karşılaştırılması” (2013), “Akut kolesistitlerde erken ve geç kolesistektomilerin prospektif karşılaştırılması ve maliyet analizleri” (2014), “Abdominal enfeksiyon varlığında sentetik meş kullanımının fizibilitesinin deneysel olarak değerlendirilmesi” (2018), “Akut apandisit tanısında tam kan sayımı parametrelerinin tanısal değeri” (2020), “Elektif ve acil kolerektal kanser cerrahilerinin karşılaştırılması” (2021), “SARS-Cov-2 enfeksiyonu sonrası cerrahi zamanlaması” konulu uluslararası multisentrik gözlemsel çalışma (2021), “Kanser cerrahisi sonrası mortalite ve komplikasyonlarda global varyasyonlar” konulu uluslarası multisentrik gözlemsel çalışma (2021) yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Tel: +90 (362) 311 15 00

Google Akademik    YÖKAKADEMİK