Prof. Dr. Çetin Kürşad AKPINAR

Anasayfa » Prof. Dr. Çetin Kürşad AKPINAR

Prof. Dr. Çetin Kürşad AKPINAR

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Nöroloji Anabilim Dalı

Eğitim: Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi (2007). Uluborlu Devlet Hastanesi (2008). Ondokuz Mayıs Üniversitesi Nöroloji Asistanlığı (2013). Vezirköprü Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanlığı (2015). Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanlığı (2017). Sağlık Bilimleri Üniversitesi Nöroloji Doktor Öğretim Üyesi (2021) Samsun Üniversitesi Nöroloji Doçenti (2022).
Araştırma Alanları: Akut inme tanı ve tedavisi, büyük damar tıkanması olan akut inme hastalarının endovasküler tedavisinde teknikler, yeni nesil pıhtı geri cihazların damar açma oranları, direk karotis ponksiyonu ile akut inme hastalarına endovasküler yaklaşım, karotis stentleme hastalarında emboli koruyucu teknikler, status epileptikus tedavisi, migren baş ağrısında GON blokajı güncel çalışma ve araştırma konuları arasında COVID-19 hastalarında nörolojik semptomlar, akut iskemik inme geçiren COVID-19 hastalarında mekanik trombektomi, büyük damar oklüzyonlarında iskemik inme subtip sıklığı.

Seçilmiş Çalışmalar: Parkinson hastalarında klinik otonomik disfonksiyonun kognisyon üzerine etkisi” (2016), “Tolosa Hunt sendromu: Kraniyal görüntüleme bulguları” (2017), “Ailesel huzursuz bacak sendromu” (2017), “Akut inme tedavisinde ADVANCE tekniği” (2017), “Tandem oklüzyonda karotis stentleme yaklaşımı” (2017), “Mekanik trombektomi uygulanan akut iskemik inme tanılı anemik hastalarda klinik sonlanım” (2018), “Direk karotid arter ponksiyonu: Akut inme hastalarında kurtarıcı mekanik trombektomi stratejisi” (2020), “Migrenöz vertigolu hastalarda VEMP sonuçları” (2020), “Neva trombektomi cihazının first pass oranları” (2021), “COVID 19 hastalarında P dalga disperisyonu değerlendirilmesi” (2021).

E-posta:
Tel: +90 (362) 311 15 00