Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı

Anasayfa » Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı

Prof. Dr. Mustafa SÜREN

Cerrahi Tıp Bilimleri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi

Eğitim: Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisansını tamamlamıştır (1989-1996). İstanbul Göztepe SSK Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde tıpta uzmanlık (1998-2003) eğitimi almıştır. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yardımcı Doçent unvanını (2009), 2014’de Doçent unvanını ve 2019’da Profesör unvanını almıştır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesinde Eğitim Sorumlusu olarak 2021-2022 yılları arasında çalışmıştır. Dr. Mustafa Süren Ocak 2021 tarihinde Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD’a Profesör Doktor olarak atanmıştır.

Araştırma Alanları: Perioperatif tıp, rejyonal anestezi (santral ve periferik sinir blokları), akut ağrı, kronik ağrı, postoperatif ağrı yönetimi, palyatif bakım, tıp eğitimi, GETAT ve kronik hastalıklarda bütüncül tedavi.

Seçilmiş Çalışmaları: “Major Abdominal Cerrahide Epidural İnfüzyon Yoluyla Bupivakain–Sufentanil ve Bupivakain-Fentanil Kombinasyonu” (2003) tıpta uzmalık tezi. “First Feast, in the context of palliative care: The possibility of incorporating cultural rituals into palliative care” (2019), “A randomized placebo-controlled study of aromatherapy for the treatment of postoperative nausea and vomiting” (2019). Comparison of Ultrasound-Guided Supraclavicular and Interscalene Brachial Plexus Blocks in Postoperative Pain Management After Arthroscopic Shoulder Surgery (2019), Evaluation of the perfusion index according to the visual analog scale in postoperative patients (2018), “The effects of transversus abdominis plane block on analgesic and anesthetic consumption during total abdominal hysterectomy: a randomized controlled study” (2018), “Initial experience with delivery of palliative care toterminal cancer patients” (2014), “Validation of the Turkish version of the Quality of Recovery-40 questionnaire” (2014), “Factors associated with the Pain Catastrophizing Scale and validation in a sample of the Turkish population” (2014), “The role of pain catastrophizing score in the prediction of venipuncture pain severity” (2014), “Comparison of the use of the Valsalva maneuver and the eutectic mixture of local anesthetics (EMLA®) to relieve venipuncture pain: a randomized controlled trial” (2013) yazarı ve ortak yazarı olduğu makalelerden bazılarıdır.

Dr. Mustafa Süren’in 45 adet SCI, SCI-Expanded kapsamındaki dergilerde yayımlanan özgün araştırma, makale ve derlemeleri mevcuttur. İkincil indeksler kapsamındaki dergilerde 8 adet yayımlanan özgün araştırma, makale ve derlemeleri mevcuttur Yurtiçi hakemli dergilerde 17 adet yayınlanan özgün araştırma, makale ve derlemeleri mevcuttur. Uluslararası toplantı, kongre ve sempozyumda 14 adet bildirisi vardır. Ulusal toplantı, kongre ve sempozyum 43 adet bildirisi vardır.

e-posta:  [email protected][email protected]

Google Akademik    YÖKAKADEMİK

Doç. Dr. Serkan TULGAR

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı

Eğitim: Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Tıp Fakültesi (1996-2002), İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği-Tıpta Uzmanlık (2013), İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi-Yardımcı Doçent (2016), İstanbul Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi-Doçent (2019). Samsun Üniversitesi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Doçenti (2021).

Araştırma Alanları: Ultrasonografi eşliğinde periferik sinir blokları, Ultrasonografi eşliğinde faysal plan blokları, peroperatif/postoperatif ağrı yönetimi, ortopedik anestezi, geriatrik anestezi, rejyonal anestezide yeni tekniklerin tanımlanması, isimlendirilmesi ve güncel yaklaşımlar.

Seçilmiş Çalışmalar: Uluslararası yazılarının 63’ü SCI/SCI-E dergilerde, 19’u diğer endekslerde taranan dergilerde olmak üzere 83 adet eseri bulunmaktadır. Uluslararası dergilerde yayımlanan makalelerin 28’si orijinal araştırmadır. Ulusal dergilerde taranan yayınlanmış 11 eseri vardır, bunların ise 7’si orijinal araştırmadır.

Başlıca eserleri: “Standardizing nomenclature in regional anesthesia: an ASRA-ESRA Delphi consensus study of abdominal wall, paraspinal, and chest wall blocks” (2021), “Lumbar erector spinae plane block: a miracle or self-persuasion?” (2021), “Anesthetic Techniques: Focus on Lumbar Erector Spinae Plane Block” (2021), “Efficacy of bilateral erector spinae plane block in the management of pain: current insights” (2019), “Ultrasound-guided Erector Spinae Plane Block: Indications, Complications, and Effects on Acute and Chronic Pain Based on a Single-center Experience” (2019), “A novel modification to ultrasound guided lumbar erector spinae plane block: Tulgar approach” (2019). Ayrıca uluslararası ve ulusal kongrelerde davetli konuşmacı olarak yer almıştır.

E-posta: [email protected]  [email protected]

Google Akademik:     YÖKAKADEMİK

Publons

Dr.Öğr. Üyesi Hatice SELÇUK KUŞDERCİ