Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Tarihçesi
Samsun’da “yatırım yapılabilir alanlar” arasında sağlık sektörünün önde olması ve şehrin hasta potansiyelinin de oldukça yüksek olduğunun fark edilmesi ile öteden beri dillendirilen “Sağlık Kenti Samsun” ifadesinin güçlü bir şekilde hayat bulması için şehirde yeni bir Tıp Fakültesi kurulması zorunluluğu öne çıkmıştır. Yapılan istişareler neticesinde kurulacak yeni bir Tıp Fakültesi’nin oldukça güçlü bir potansiyele sahip OMÜ Tıp Fakültesi ile birlikte Samsun şehrine ve Türkiye’ye büyük katkılar yapacağına kanaat getirilmiştir. Daha sonra bu kanaat, Samsun Üniversitesi’nin kurulmasında ve sonraki süreçlerinde çok büyük emekleri olan değerli milletvekillerine sunulmuştur. Hepsi birlikte bunun şehrin gelişmesi için son derece yararlı olacağını ifade ederek süreci takip etme işini önceki dönem Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan’a havale etmişlerdir. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi açma dosyası hazırlanıp Yükseköğretim Kuruluna sunulurken, başta Samsun Milletvekili Sayın Ahmet Demircan olmak üzere tüm milletvekilleri süreci takip ederek süreçten Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da haberdar etmişlerdir. Ağustos ayında Yükseköğretim Kurulu’ndan geçen Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, 31.08.2020 tarihli 31230 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2916 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile kurulmuştur.
17 Eylül 2020

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM

1. Mustafa S Bolat dedi ki:

Şehrimize yeni üniversitemiz hayırlı uğurlu olsun. Büyük hizmet için emeği geçen herkese teşekkürler…

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?